Хайнкес: Винаги съм вярвал, че Байерн може да спечели Шампионската лига

22:56
Хайнкес: Винаги съм вярвал, че Байерн може да спечели Шампионската лига
Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес заяви на пресконференция, че неговите "играчи са напълно готови и са във форма" за утрешния финал на Шампионската лига по футбол с Борусия Дортмунд на лондонския стадион "Уембли".

"Използвахме добре последните седмици", каза Юп Хайнкес. "Нямахме мач в средата на седмицата, което ни позволи да работим добре. Нашите 21 играчи са напълно готови и във форма. Уембли е стадион с големи традиции, това ще бъде допълнителен стимул за
играчите. Атмосферата ще бъде уникална", заяви Хайнкес.

"Направихме изключителни неща в Бундеслигата и в турнира за купата на Германия през този сезон и се надяваме да продължим", допълва специалистът.

"Това ще бъде моят последен шанс да спечеля този трофей, но аз мога да гледам на него от дистанция, тъй като вече съм го печелил с Мадрид" /с Реал Мадрид през 1998 година - бел. на пр./.

"Най-голямата разлика между мен и Юрген Клоп е възрастта и следователно опита", коментира Юп Хайнкес по повод старши треньора на утрешния съперник.

"Грешките, които сте правили преди десет години, не трябва да ги повтаряте. Дортмунд играе много добре през последните години. Те си изградиха собствен стил на игра. Ние сме двама треньори, които са привърженици на модерния футбол и залагат на колективната игра", коментира наставникът на Байерн.

"Това че Робен е отново във форма не е изненада за мен", отговори треньорът на въпрос, свързан с Ариен Робен.

"След Евро-2012 Ариен беше много мотивиран на тренировките, но се контузи. Той е много амбициозен играч и голям професионалист и във физическата си подготовка. Той е много важен за моята система. Робен се научи да играе и в защита и това го прави по-силен отпреди", допълва специалистът.

"Винаги съм се стараел да мисля позитивно, каза Хайнкес. Знам на какво е способен моят отбор. Говорех това и преди мачовете с Ювентус, и преди срещите с Барселона, когато ние не
бяхме фаворити. Аз винаги съм вярвал, че е по силите ни да спечелим този турнир. Ние определено имаме силен отбор, който действа като едно цяло. Ако ние утре демонстрираме това, то задължително ще победим", отсече Юп Хайнкес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Qtagana
25.05.2013 01:54

Че той да не води Сливен 2000 , че да не вярвал , че може да спечели ШЛ ... говорим за 1 от явните фаворити , както за мен и дортмунд бяха сред фаворитите и , или по точно за мен и 4те полу финалситта бяха сред фаворитите тоя сезон

sdw
25.05.2013 15:40

Е така е,не може винаги да сме подкрепяни.Ти поне си спокоен защото в Англия съдиите са едни и същи и няма да ви изоставят.

Qtagana
25.05.2013 14:58

И до къде я докараха на финала за купата 3 греди 15 пропуска + на празна врата ?!?!? Да не би атлетико да ни надиграха , а дортмунд ни надиграха в германия нии тях в испания , и са финалисти , говори ми за мача с вас , говори ми за 2та не редовни гола говорими за спестения червен на рафаел и не свирена дузпа за нас , мен не ме е срам да си призная за спестения червен на варан , понеже съм обективен и фен на футбола не заслепен и не нося нито червени нито жълти нито зелени очила *wink* ,съдииството беше безобразно , но не мисля че Нани беше не справедливо изгонен (виж съвременното съдииство тоя сезон за кво се свири и се дава червен картон картоните на шелви срещу вас и компани пак срещу вас без контакт дори *wink* ) виж и ниии колко не редовни гола имахме 0 виж вии колко имахте 2 от 2 .... най-хубаво легни си починеш че те е напекло слънцето нещо *wink*

dexter
25.05.2013 14:53

Добре де, ама няма смисъл да се палиш толкова *lol* А за Джунейт няма смисъл да говорим, то се видя Реал до къде я докараха без съдии и в полуфинала с Дортмунд и на финала за купата *wink*

Qtagana
25.05.2013 14:28

Те в бета водят статистика кой колко познава моето дете ама само за последните 6 месеца мога да ти копна *sad* ... обясни ми манафчестър кой ги е слагал в сметките ,пак съдята ви бил виновен 2 нередовни гола вкарахте по 1 и 2 та мача, след асистенция на човек в засада и след не съществуващ корнер,ама много говорите иначе *wink* , Логично беше дортмунд след 2 години доминация в немския футбол,логичо бе като начело им е млад и амбициозен тренер да вложат всичко във ШЛ. байерн РЕАЛ и БАРСА има ли смисъл да анализирам защо са били фаворити на мен и целия футболен свят *wink* ?

sdw
25.05.2013 14:09

Той не е нападател,а Плеймейкър и опорен халф.Вашия страничния по-скоро беше нападател,дори ви направи асистенция.

dexter
25.05.2013 13:59

Е, нормално. И ние не смятахме Джунейт за нападател на Реал, ама ...

sdw
25.05.2013 11:20

По-скоро 15,Манчестър не сме ги смятали за фаворити.

dexter
25.05.2013 04:13

Абе направо 16-те отбора на 1/8 финалите ти бяха фаворити, ей го сега ще познаеш победителя, бил си наясно че ще е някой от тях *joking*