Португалия - Германия превю

20:27
Португалия - Германия превю
Германия изпитва проблеми часове преди първата среща от 1/4-финалната фаза на Евро 2008, след като до последно под въпрос ще бъдат две от основните фигури в схемата на Льов - Торстен Фрингс и Лукас Подолски.

Играчът на Вердер Бремен е под огромна въпросителна, след като счупи ребро, докато Подолски прави всичко възможно да преодолее болката в прасеца и да бъде налиния срещу Португалия.

Треньорът Луйс Фелипе Сколари има на разпложение всички играчи и може да избере оптималния състав за срещата тази вечер, още повече, че в последния мач срещу Швейцария от груповата фаза на надпреварата бе дал почивка на 8 от своите титуляри.

Нуно Гомеш ще се завърне на върха на атаката подпомаган от Кристиано Роналдо и Симао Саброса. В центъра на терена своите места ще заемат Армандо Петит и Жоао Мутиньо, а Деко отново ще има пълната

свобода да организира атаките на своя отбор. В дефанзивен план бразилския специалист най-вероятно ще заложи на Жозе Босингва, Рикардо Карвальо, Пепе и Пауло Ферейра, които трябва да затварят подстъпите към титулярния страж Рикардо.

Никой от взелите участие при загубата от съ-домакина Швейцария не впечатли достатъчно Сколари за да попадне в стартовите 11 за тази важна среща.

Запитан дали е мислил над някакви промени за конкретната среща, Сколари отговори:

"Можех, но няма да правя каквито и да са промени. Принципно ще използвам същият отбор."

Треньoрът на германците Йоахим Льов настоя, че неговия медицински екип ще направи всичко възможно да вдигне Фрингс на крака и той да попадне в стартовия състав.

"Предвид, че Торстен е изключително важен играч в нашия отбор, от лекарския щаб ще опита всичко възможно за да го преведе в готовност. Решението за това, дали ще бъде на мое разположение ще бъде взето непосредствено преди започването на срещата."

Германският национал получи травмата по време на втората половина от двубоя срещу Австрия в понеделник. Подолски се оплака от болки в същата тази среща и евентуалното негово отсъствие би било огромна загуба, предвид трите му попадения от началото на турнира, които той реализира.

"Той пропусна тренировките през последните два дена и вероятно ще излезе на инжекции в четвъртък", добави Льов.

"Както за Торстен, така и за Лука ще бъде направено всичко възможно, но истината е, че той имаше силни болки в срещата с домакините."

Швайнщайгер, който не взе участие в последната среша на своя отбор може да заслужи място сред основните 11.

Тревното покритие на стадиона в Базел бе повредено след силен дъжд, като германския отбор реши да не тренира на "Сейнт-Акоб Парк" в деня преди сблъсъка.

ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ

Португалия и Германия са се срещали цели 15 пъти, като немския тим е постигнал до момента 7 победи, а в 3 от случаите е допуснал поражение.

На европейски форуми те са изиграли два мача. През 1984г. двата състава постигат нулево равенство, а през 2000г. португалците надделяват с убедителното 3:0 след хет-трик на Серджо Консейсао. Нуно Гомеш и Михаел Балак са единствените футболисти от настоящите състави, които записаха участие в този мач.

Последната им среща бе преди 2 години на Световното първенство в Германия, когато домакините постигнаха успех с 3:1 след 2 попадения на Бастиян Шванщайгер и автогол на Петит. Почетното попадение в 88-та минута за португалците бе дело на настоящия им капитан Нуно Гомеш.

ОТБОРНИ НОВИНИ

ПОРТУГАЛИЯ

Не се очакват промени от страна на Луйш Фелипе Сколари. След като даде почивка на повечето си играчи в третия мач, то сега отново ще заложи на стартовите 11, които спечелиха първите два мача в група "А".

Вероятен състав: Рикардо, Босингва, Пепе, Карвальо, Ферейра, Петит, Симао, Деко, Мутиньо, Роналдо и Гомеш.

ГЕРМАНИЯ

Ако Торстен не може да вземе участие в двубоя, то като негови заместници могат да бъдат използвани Тим Боровски или Томас Хицелшпергер. Швайнщайгер вероятно ще попадне отново в състава, след като бе изваден заради слабото му представяне срещу Хърватия по-рано.

Другият въпрос е свързан с формата на нападателя на Щутгарт Марио Гомеш, който не показа с нищо до момента, че заслужава да носи националната фланелка. Льов ще трябва да реши дали да продължи да демонстрира доверие към своя играч или да го остави на скамейката. Ако се прибегне до този вариант и Подолски може да вземе участие, то той най-вероятно ще получи свобода на действие в лявата страна на полето.

Вероятен състав: Леман, Фридрих, Метцелдер, Мертезакер, Лам, Фрингс, Балак, Шванщайгер, Подолски, Гомеш и Клозе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация