Оливер Кан: Мечтаем за повторение на 2001 г. (видео)

15:19
Оливер Кан: Мечтаем за повторение на 2001 г.  (видео)
Бившият вратар на Байерн Мюнхен Оливер Кан е една от емблемите в модерната история на клуба. Стражът е част от отбора, който спечели последната титла в Шампионската лига надигравайки с дузпи Валенсия на финала в Милано през 2001 година. Две години преди това, баварците изживяват един от най-тежките моменти от своето създаване, след като губят финала на същия турнир от Манчестър Юнайтед с 1:2. Тогава Байерн води с 1:0 до самия край, но червените дяволи обръщат резултата в даденото продължение и в крайна сметка печелят с 2:1. Ето, какво разказва незабравимия страж пред uefa.com за двата финала.

"Преди финала с Валенсия бяхме под огромно напрежение. Тогава почти целия отбор бе достигнал върха на своите възможности и трябваше на всяка цена да спечелим европейската титла. В противен случай, по-нататък това много трудно щеше да се случи. Играчи като Щефан Ефенберг, Джоване Елбер и Бишенте Лизаразу вече бяха достигнали върха на своята кариера като форма и за тях пътят в това отношение щеше да бъде само в обратната посока. Това бе последният шанс за нашето поколение, но година по-рано Валенсия също загуби финала в Шампионската лига, така че и за тях това бе последно повикване”, разказва бившият вратар на Бундестима.

Финалът на „Джузепе Меаца” завършва 1:1 в редовното време и продълженията. При дузпите резултатът става 4:4, като и двата отбора направиха по два пропуска от бялата точка. Накрая Томас Линке вкара за баварците, а след това Кан спасява изпълнението на Маурисио Пелегрино и така Байерн триумфира с титлата.

"Спомням си, как след като спечелихме при дузпите, Сантиаго Канисарес (вратарят на Валенсия тогава) легна на земята и започна да плаче с глас". Напълно го разбирах, аз усетих същото през 1999 година срещу Юнайтед. Да празнуваш титлата е невероятно, но не винаги това се случва, защото на финал има и загубили. Просто такъв е животът. Живея с мисълта за победа на „Уембли” в събота. Впрочем всички, които обичат Байерн искат триумфът от 2001 година да се повтори”, завършва 43-годишния Кан.

След два загубени финала срещу Интер през 2010 и Челси през миналия сезон, сега обратното броене за тима на Юп Хайнкес започна. Ще се върне ли Байерн на европейския връх 12 години по-късно? Отговорът в събота вечер.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tazz_000
21.05.2013 18:47

Най-добрия германски вратар за последните 15 години*cup**cup**cup**cup*

Capitan_Puyol
21.05.2013 16:23

Байерн всеки път тръгва с голямата кошница, ама накрая се осира! 1999г. пак щяха да правят требъла, ама Ман.Ю ги наеба на финала в ШЛ, а след 2 седмици загубиха и финала за купата на Германия. Сега може да повторят "постижението" и да си останат с една мизерничка Бундеслига.

Qtagana
22.05.2013 11:41

Пич само 1 идиот може да нарече Байерн "мизернически отбор , но не нека не прекаляваме , барса бяха унижени , Реал не че показаха кой знае какво , но да не забравяме как Дортмунд стигнаха до мача с Реал *wink* и как за 2ра поредна година само факта , че МАУ никога няма да се научи от грешките си и пак реши да излиза за равен разчитайкина "УНИКАЛНАТА" ни защи ни изигра лоша шега , както и миналата година с вас до 15мин не можехте да барнете топката 2 бързи гола и върна отбора отзад оставяйки ви инициативата , видяхме ги дортмунд , реал игра 8мин футбол и им вкара 2 гола когато бяха с 11 човека отзад , друг е въпроса защо Реал реши да играе футбол САМО последните 8мин ... иначе Дортмунд са ми много симпатичен отбор,и дори им симпатизирам в Бундеслигата , не може да се каже , че съм им фен понеже аз съм фен на 2 отбора Левски в родното първенство и Реал в световен мащаб , следя от близо Англииската ВЛ и Бундеслигата тази година , във ВЛ сяка година си харесвам средняк на който да симпатизирам , а Бундеслигата следя именно заради Дортмунд и това ,че тряа да се яде *smile* , Интересно ми е сега Гуардиола кво ще промени , и въобще има ли нещо за промяна в отбора на когото симпатизираш, ама така както почва , мисля че вече всяка година ще копува най-добрите играчи на дортмунд или по точно през година , първо ще вадят деца от школата ще разпилеят Байерн и после Байерн ще извади милионите , и така ще се повтаря цикъла , лично за мен тва не е футболен приом и всичкли плюят Реал , че само с пари си правят отбор , е не мисля , че са само Реал и не мисля , че Реал могат да купят шави иниеста или меси примерно от барса , ясно ми е че и финансовия фактор е на лице , ама тва само показва колко е футболен футбола вече и колко е бизнес *wink*, както и да е доста се отдаличих от темата , едно му признавам на Гуардиола за разлика от Риикард не си повярва , че е тренер след като спечели всичко с отбор който и баба ми да го води може да спечели всичко и не утиде къде да е като риикард в Галатасарай където след престоя му турците му обявиха джихад *lol* *lol* *lol* ,ами утива в дръг гранд хегемон в своето първество и финалист за ШЛ , там е лесно пари бол играчи бол ,нещо като барса *wink* ,ся ако някои почне ме плюе , нека само се замисли последните години кой е водил барса и не е печелил нищо с тях и с къв ОПИТ и СТАЖ са им били тренерите и излиза , че или барса просто имат уникален състав който вече се изчерпва ,но тва е нормално както и в живота така и във футбола колелото се върти нищо вечно няма , днес си горе , утре си долу, и в други ден пак си горе и обратно *smile* или пък всеки тренер на 35години им е уникален специалист макар и да няма опит и стаж като такъв , та кое е по достуверното всеки може да прецени сам аз мнението си го казах *smile* лек ден желая на всички !

Bayern85_
21.05.2013 22:50

Влез им в официлания форум да се посмееш,не знам дали е същия тъпак,но горе-долу са на един акъл *smile*.

bavareca_BM
21.05.2013 19:39

капитане успокой се,пак си се напушил,пий 7UP и се гръмни *lol*

Neooo_1995
21.05.2013 19:25

Асене ай изтрий си ника вече...

basti31
21.05.2013 16:42

Защо ли на финала играят два отбора от ''мизерничката'' Бундеслига, а великите испански грандове от още по-великата Премиера Дивисион си тръгнаха унижени?

Messifan10
21.05.2013 16:41

Mirinda, също!

CSKA_LFC
21.05.2013 16:27

7UP,много добра за лятото напитка!