ФА: Фърги има правото да пусне дори юношите си срещу Хъл

15:34
ФА: Фърги има правото да пусне дори юношите си срещу Хъл
Изпълнителният директор на ФА Ричард Скъдамор заяви, че отборът на Манчестър Юнайтед има правото да излезе с какъвто си поиска титулярен състав в срещата с Хъл Сити в неделя.

Както е известно, "червените дяволи" вече спечелиха титлата във Висшата лига и този двубой за тях е без значение, докато това ще бъде най-големият мач в историята на "тигрите".

Ако момчетата на Фил Браун спечелят в неделя, те ще се спасят от изпадане, което беше тяхната цел през този сезон. Другите застрашени от изпадане отбори, Мидълзбро, Нюкасъл и Съндърланд, изразиха намерението си да съдят Манчестър Юнайтед, ако "червените дяволи" не си дадат зор в неделя.

"Истината е, че на Юнайтед му предстои най-важният мач в сряда. Нека гледаме реално на нещата - сър Алекс има пълното право да пусне дори юношеския си състав в този мач", коментира Скъдамор, цитиран от "Телеграф".

"Нека обаче да бъде изяснен един факт. От всички професионални футболни клубове, Манчестър Юнайтед е най-професионалният, така че съм напълно сигурен, че те ще търсят победата от първата до последната минута", допълни изпълнителният директор на ФА.

"Фъргюсън има дълга резервна скамейка и много млади талантливи играчи, които ще са жадни да се докажат пред своя ментор, така че се надявам да стане добър и интересен мач", завърши Скъдамор.

Застрашените клубове от Севера на Англия се притесняват да не станат жертва на сценарий подобен на този от 2007 година, когато Шефилд Юнайтед изпадна благодарение на победата на Уест Хям с 1:0 като гост на "Олд Трафорд".

По съсредоточен поглед в историята на Висшата лига, обаче показва, че често "червените дяволи" са тимът, който без да има никаква мотивация, съсича тимове борещи се за спасяване.

Така през 2005 година отборът на Фърги бие с 2:1 като гост Саутхямптън като гост и праща "светците" в Чемпиъншип.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

angel_hi
21.05.2009 16:11

Съндърланд играе с Челси а Манчо с Хъл затова мисля че те отпадат Боро може да бие Хям както и Нюкасъл Вила

Stamboslav
21.05.2009 16:08

По скоро Мидълзбро и Хъл , да се надяваме , че Нюкасъл и Съндърланд , ще се спасът *wink*

angel_hi
21.05.2009 15:48

Не вярвам Манчо да се остави на Хъл ще ги бият и Хъл и Съдърланд отпадат