Валтер Мадзари напусна Наполи, Монтела е новият треньор?

13:03
Валтер Мадзари напусна Наполи, Монтела е новият треньор?
Валтер Мадзари напусна треньорския пост в италианския футболен клуб Наполи, въпреки че изведе своя тим до второ участие в Шампионската лига за последните четири години. Той обяви своето оттегляне от тима само четири часа след края на сезона в Серия "А".

"Няма да бъда треньор на Наполи следващия сезон. Мисля, че извлякох максимума от тази група футболисти и моят престой в отбора приключва с това. Изминаха едни фантастични четири години и искам да изкажа благодарност на всички, които бяха близо до мен, включително играчите. Наполи е голям отбор, но аз имам нужда от ново предизвикателство. Играчите също", каза Мадзари.

"Взех това решение преди доста време и сега е правилният момент да напусна. Фабио Капело беше казал, че треньорите в Италия не трябва да седят в един отбор повече от четири или пет години. Футболистите се нуждаят от ново лице", добави той.

В същото време в италианската преса вече започнаха догадките за заместника на Мадзари. Според няколко източника най-вероятния нов треньор на Наполи ще е Винченцо Монтела, който направи чудесен сезон начело на Фиорентина и бе на няколко минутки от това да класира виолетовите в Шампионската лига. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация