Удинезе и Фиорентина в ЛЕ, Рома – Лацио с двойна цена (видео)

00:59
Удинезе и Фиорентина в ЛЕ, Рома – Лацио с двойна цена (видео)
Интер Удинезе 2:5
Удинезе разби като гост Интер с 5:2 и завърши на пето място в крайното класиране на Серия А. Фриуланите вгорчиха живота на тифозите на „Меаца”, които през цялото време на срещата не спряха да протестират срещу слабия сезон на своя тим. До 10-тата минута гостите водеха с 2:0 с головете на Джампиеро Пинци и на Маурицио Домици, а защитникът на Интер Жуан намали в 21-вата. В края на полувремето неостаряващият гений Антонио Ди Натале направи 3:1 за Удинезе и двата отбора се оттеглиха на почивка.
След подновяването на играта Силва унищожи напълно надеждите на интеристите поне за равенство като направи 4:1 за своя тим. В 63-тата минута Роки върна един гол за домакините, но крайния резултат бе оформен от Муриел. Както е известно Интер няма да играе в евротурнирите за първи път от 14 години насам.



Пескара Фиорентина 1:5
Фиорентина взе пирова победа с 5:1 на терена на изпадналия Пескара. Виолетовите бяха близо да се класират в Шампионската лига, защото техният съперник Милан играеше при резултат 1:1 три минути преди края на гостуването си на Сиена. В крайна сметка, обаче росонерите вкараха победен гол и тимът на Винченцо Монтела завършва на четвъртата позиция, което означава участие в Лига Европа. С хеттрик за Фиорентина се отчете Адем Лайч, а другите два гола вкараха Фернандес и Йоветич. За Пескара бе точен Витилио.



Рома - Наполи 2:1, Каляри Лацио 1:0
Рома и Лацио имаха различни съдби, като вълците спечелиха срещу осигурилият си участие в Шампионската лига Наполи с 2:1, а римските орли загубиха гостуването си на Каляри в Триест с 0:1. На „Олимпико” в Рим, домакините от Рома откриха резултата в началото на втората част с гола на Маркиньо. Малко по-късно Матия Дестро удвои преднината на столичани. В 84-тата минута Кавани върна един гол с 29-тото си попадение за сезона в Серия А. Така Рома остана на четири точки от петия Удинезе в крайното класиране.
Гол на Даниеле Десена донесе успеха на Каляри с 1:0 срещу Лацио. През по-голямата част от двубоя орлите така и нямаха идея как да спечелят и логично паднаха.
По този начин финалът за купата на Италия на 26-ти май ще има двойна цена, защото Рома и Лацио ще се борят по между си и за трофея, но и за място в Лига Европа.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Abramovichcfc
20.05.2013 11:38

Честита победа Джалороси поне срещу Лацио ще си имаме самочувствието.

overdrive
20.05.2013 01:11

Браво на разгрома на Фиорентина, но все пак се радвам че няма да играят в ШЛ другия сезон, а ние ще играеме. Така шансовете Йоветич да дойде в Арсенал се увеличават ..