Димо Атанасов: В момента Локо София е най-добрият отбор

10:45
Димо Атанасов: В момента Локо София е най-добрият отбор
Дни преди столичното дерби ЦСКА - Локомотив София "Меридиан Мач" потърси за интервю младата надежда на "железничарите" Димо Атанасов. Интересното е, че преди година, а и сега, 23-годишният халф попада в полезрението на "червените". Полузащитникът демонстрира завидно самочувствие и вяра във възможностите на "червено-черните".

- Димо, ще убие ли окончателно Локо Сф шампионските амбиции на ЦСКА?

- Нас не ни интересува дали ЦСКА ще стане шампион или не. Ние си имаме цел, а именно класиране за УЕФА и ще я гоним до край. Мачът е важен и за двата отбора. Задължително трябва да победим ЦСКА.

- Постижима цел ли е това?

- Смело мога да заявя, че в момента сме най-добрият отбор в България, така че целта е постижима. Реално е да бием ЦСКА. Не виждам с какво ни превъзхождат. Локо Сф играе атрактивен и резултатен футбол. Ако не се класираме за Европа, ще е несправедливо. Смятам, че заслужаваме да играем в евротурнирите.

- Битката обаче е повече от жестока, каква развръзка виждаш ти в края?

- Дано накрая да ликуваме ние. И Литекс, и Черно море са изключително стойностни отбори. Всеки се бори за парче от баницата. Отдавна първенството ни не е било толкова интересно. Три кръга преди края на сезона нищо не се знае - нито шампионът, нито зона УЕФА, нито изпадащите. Интрига има на всяко ниво. Това е хубаво. Само така българският футбол ще върви напред.

- Какво се промени в Локо Сф на полусезона, че заиграхте толкова силно?

- Дадохме си сметка, че така не може да продължава повече. Това, което беше през есента, определено не бе Локомотив Сф. Ако и през есента играехме както сега, със сигурност щяхме да се борим за титлата. Пак казвам, не виждам по-добър отбор от нашия в момента.

- А време ли е вече Локо Сф да спечели титлата?

- От доста години Локо Сф не е имал толкова балансиран отбор. Съвсем реално е догодина да станем шампиони. Мисля, че разполагаме с отличен отбор и най-важното - страхотен дух и колектив. Трябва обаче задължително да запазим постоянството си, което демонстрираме сега. Смятам, че г-н Гигов заслужава титла най-накрая. Той е доказал обичта си не само към Локомотив Сф, но и към българския футбол.

- Отново се заговори за интерес от страна на ЦСКА към теб, има ли някакво развитие по въпроса?


- За Стойчо Младенов бях чувал, че ме иска в ЦСКА, но сега не зная нищо, а и не ме интересува. Много важно сега е да победим ЦСКА и да постигнем целта си и... да играя добре. Повече искам да играя в чужбина, отколкото в друг български отбор. Локо Сф е достатъчно добър критерий за качествата ми.

- През есента името ти бе замесено в скандал с Драгомир Окука. Напсува ли те той на една от тренировките тогава?

- Това са спекулации. Нещата се преиначиха. Псуване не е имало.

- Оставаме на темата "Окука". Във вторник пред "Меридиан Мач" той заяви, че в момента разликата между Локо Сф и ЦСКА е само в броя на зрителите, споделяш ли мнението му?

- Прав е г-н Окука. Наистина това, което ни липсва сега, са бройката на феновете и вече съвсем спокойно минаваме ЦСКА. Не искам привържениците ни да ме разбират погрешно. Аз много държа на тях. Те винаги са с нас и ние сме длъжни да ги зарадваме с класиране за евротурнирите. Искам да им благодаря. Зная, че ще ни подкрепят безрезервно в събота на "Васил Левски".

- Колко голяма е ролята на Мартин Камбуров за преобразяването на Локо Сф?

- Мартин Камбуров е много добър футболист и едва ли откривам топлата вода, като го казвам. Той е типичен голаджия и за разлика от повечето нападатели у нас, както се казва, от три положения прави три гола, а не от три възможности едно попадение. Камбуров бе липсващото звено през есента. Сега вече играем с двама нападатели и това се усеща в резултатността на отбора. Сега той реализира положения и обира плода на усилията на целия отбор.

- Ако приемем, че спечелите битката за УЕФА, може ли да влезете в групите на новия формат на турнира - Лига Европа?

- Смятам, че това е постижима цел. Все пак на два пъти малко не ни достигна да го направим, визирам мачовете с Фейенорд и Рен. Ако успеем, ще покажем, че отпадането от Борац е било за поука.

- Какво ще кажеш за играта на ЦСКА?

- По принцип ЦСКА не ме интересува. Важно е какво ще покажем ние в събота. До преди мача с Левски всички смятаха, че ако бият в дербито, ще са шампиони, но се видя, че футболът се играе до последно. Ние сме Локо Сф и не можем да си позволим да загубим от ЦСКА. Всеки мач трябва да играем за победа.

- И последно, искам да те попитам като човек, изиграл доста мачове за младежкия национален отбор, къса ли се нишката с първия тим?

- Мисля, че не. Сега има много легионери и конкуренция и все пак от нашия тим тогава сега в първия отбор са Чавдар Янков, Валери Божинов, Димитър Рангелов, Ивелин Попов, Станислав Манолев... Ако показвам добри игри, някой ден може и аз да стана част от първия отбор. Всичко си зависи от мен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tamango
21.05.2009 21:48

не знам защо мисли така това момче.най добрия отбор е този който накрая събере най много точки. другото е чесане на езици.