И легендите плачат (видео)

09:25
И легендите плачат (видео)

Легендата на английския футбол Дейвид Бекъм вчера изигра последния мач в кариерата си при победата на Пари Сен Жермен над Брест с 3:1 в среща от Лига 1.

38-годишният футболист изведе шампионите с капитанската лента и асистира за второ попадение на Блес Матуиди, а през второто полувреме бе заменен и получи овациите на близо 45 хиляди зрители на "Парк де Пренс". Бекъм бе поздравен от всички свои съотборници и не сдържа сълзите си, докато напускаше футболния терен за последен път в кариерата си. Златан Ибрахимович отбеляза другите два гола за парижани, а след края на мача играчите на ПСЖ започнаха да подхвърлят Бекъм във въздуха.

"Искам да благодаря на всички в Париж. На съотборниците ми, на спортно-техническото ръководство, на феновете. Този край на кариерата ми е много специален. Не можеше да бъде по-добър", коментира Бекъм.

"Мисля, че постигнах всичко в кариерата ми. Искам да си тръгна като шампион", каза още Бекъм.


David Beckham sort en larmes (PSG vs Brest) by Worldsoccerko

Останалите резултати от 37-ия кръг на Лига 1:


Евиан - Валансиен 2:0
Монпелие - Лил 0:0
Нанси - Бастия 1:2
Реймс - Лориен 1:0
Рен - Аячо 1:1
Сент Етиен - Марсилия 2:0
Сошо - Тулуза 1:2
Троа - Бордо 1:0

Предпоследният в класирането Нанси допусна домакинско поражение с 1:2 от Бастия и изпадна. Възпитаниците на Патрик Габриел допуснаха трето поредно поражение и с 35 точки изостават на непреодолимите 5 точки от спасителната зона кръг преди края. Илан изведе гостите напред малко след почивката след асистенция на Антони Модест, който в 72-ата минута реализира и победното попадение за гостите. Себастиан Пуйгрение изравни за кратко за Нанси след час игра.

В дъното Троа запаси шансове за оцеляване след 1:0 срещу гостуващия Бордо. Фабиен Камю вкара единствения гол в 56-ата минута, а с третата си поредна победа момчетата на Жан-Марк Фурлан събраха 37 точки и изостават на 3 точки от спасителното 17-о място, на което е Сошо.

Сент Етиен се наложи с 2:0 над осигурилия си второто място Олимпик Марсилия. Брандао вкара гол и асистира за попадението на Лоак Перен преди почивката. Така тимът на Кристоф Галтие събра 62 точки и изостава само на точка зад третия Олимпик Лион, чието гостуване на Ница беше отложено за днес следобяд заради наводнен терен.

Шансовете на Лил да се пребори за място в европейските клубни турнири намаляха след 0:0 като гост на детронирания шампион Монпелие. Момчетата на Руди Гарсия паднаха на пето място с 61 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tazz_000
19.05.2013 15:43

ВЕЛИК!!!Този момент наистина ме накара да се разчувствам като малко момиченце,но когато видиш че тава легенда и идол за много хора,деца и прочие се отказва наистина ти се къса сърцето,но футболът е такъв че този момент ще дайде рано или късно.Дано вземеш треньорски лиценз и дано станеш поне наполовина толкова велик треньор,колкото беше като играч.*thumb_up**smile**tongue*

П.С.Късмет в живота за напред и нека децата ти да са живи и здрави и съм сигурен че се гордеят с теб*beer**thumb_up*

Neooo_1995
19.05.2013 11:47

Най-мразя сбогуванията..винаги са емоционални..

respect_kn
19.05.2013 11:04

Велик играч. Винаги ми е било гадно, когато видя някоя звезда да се откаже от футбола и да знам, че повече няма да го видя по футболните терени.Зидан, Роналдо и още много други. Но това е футбола и рано или късно идва този момент. Успех занапред и ще ни липсваш !!!