Луческу: Направих отбор от гладни бразилчета, но успехът носи скъпи договори

09:04
Луческу: Направих отбор от гладни бразилчета, но успехът носи скъпи договори
Треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу разкри формулата за успеха на украинския гранд, който снощи победи Вердер Бремен с 2:1 и спечели Купата на УЕФА.

Румънският специалист каза, че е изградил отбор от "гладни" бразилски играчи, които обаче многократно са повишили цената и заплатите си. Луческу е напълно съгласен с политиката на президента Ринат Ахмедов, който вече не харчи луди пари за гръмки трансфери, а залага на млади и талантливи играчи.

"Нашият президент вече не харчи колкото големите европейски клубове, а дава най-много един милион долара за бразилски футболисти. Моите петима бразилци у дома вземаха по 3000 долара на месец, а сега по 70 000. За тях това е огромен скок, докато за големите европейски звезди е направо нищо. Но те знаят, че ако се стараят, големите клубове ще ги потърсят. Вижте Елано в Манчестър Сити. Успехът в Шахтьор носи и скъпи договори", обясни Луческу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko2026
21.05.2009 10:58

а, хихихи, браво браво
абе тука дали влизат български треньори, специалисти и прочие... ще ми е много интересно да коментират тази статия дали може да се отнесе за България? *devil*