ЦСКА стана шампион на Русия след реми с Кубан (видео)

15:34
ЦСКА стана шампион на Русия след реми с Кубан (видео)
ЦСКА Москва стана шампион на Русия за 11-и път, след като кръг преди края завърши 0:0 на собствен терен с Кубан Краснодар. Московските армейци имат 64 точки, а следващият Зенит е с 58 и два мача до края. Точката за Кубан също е важна, тъй като жълто-зелените от Краснодар са 4-и с 48 точки.

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов започна като титуляр за гостите, но остана на терена 64 минути. Той беше заменен от Ибрахима Балде.

Първото полувреме беше за отбора на ЦСКА, който атакуваше повече, но защитата на южняците не се огъна. В края на полувремето пред вратата на Кубан стана доста горещо, но топката така и не влезе в мрежата. За Акинфеев на вратата на ЦСКА обаче работа практически нямаше.

След почивката Кубан започна активно, изпълни три поредни ъглови удара, но отново нямаше проблеми за националния вратар на Русия. След напускането на българския нападател на краснодарци, домакините отново взеха инициативата, но така и не успяха да стигнат до гол. Все пак московските армейци спечелиха 4-ата си титла след края на Съветския съюз, но не успяха да прекъснат серията от 10 мача без загуба за Кубан.

Веднага след последния съдийски сигнал резервите нахлуха на терена, за да поздравят колегите си, които играха днес. След това пък всичките футболисти вдигнаха на ръце треньора си Леонид Слуцки, за когото това е първа шампионска титла. До момента 42-годишният специалист има само един трофей- Купата на Русия през сезон 2010/2011. Последни на терена влязоха контузеният сръбски полузащитник Зоран Тошич с патериците, както и президентът Евгений Гинер, който отвори бутилката с шампанско и веднага отпи от него.

"За всички наши фенове, искам да им кажа, че тази титла е за тях", заяви треньорът на ЦСКА Москва и след това се обърна към привържениците: Вие сте основната сила на ЦСКА. ЦСКА винаги ще бъде първи с такива привърженици."


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tishowinner2
18.05.2013 16:50

Защо винаги ЦСКА Москва е шампион в Русия ? Защото няма Левски !!!

night_wolf1984
18.05.2013 19:52

Много си забавен,лумпен.Да им е честито на Московци*smile*

tazz_000
18.05.2013 16:40

Честита титла!!Най-сетне пак да ви видим в ШЛ и дано стигнете далеч*smile*