Дешан даде почивка на Франк Рибери

18:15
Дешан даде почивка на Франк Рибери
Франк Рибери получи почивка за турнето на националния отбор на Франция в Южна Америка през следващия месец. Крилото на Байерн Мюнхен не попадна в състава от 23 футболисти на Дидие Дешан за приятелските срещи с Уругвай на 5 юни и срещу Бразилия на 9 юни.

Рибери е основна фигура в състава на баварците, които на 25 май ще срещнат Борусия Дортмунд на финала на Шампионската лига на "Уембли" в Лондон. На 1 юни пък Байерн играе за трофея в турнира за купата на Германия срещу Щутгарт.

"С всичката умора и адреналин от участието в два финала решихме да не поемаме този глупав риск с включването на Рибери в състава. Най-важното е той да запази нивото, което поддържа от началото на сезона", коментира Дешан.

От състава отпадна и левият защитник на английския шампион Манчестър Юнайтед Патрис Евра, но "по спортни причини". Плеймейкърът на Манчестър Сити Самир Насри пък получи
повиквателна след едногодишно прекъсване.

Насри за последно игра за Франция на четвъртфиналите на Евро 2012 срещу Испания през юни миналата година. "За мен най-важното е формата, която показва даден играч. В
последните седмици Насри играе добре за клуба си и затова отново е в състава", коментира Дешан.

Пълни дебютанти в отбора на Франция за турнето в Южна Америка ще бъдат централният защитник Еляким Мангала от Порто и халфът Джошуа Гилавоги от Сент Етиен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация