Клаудио Раниери съди Ювентус

21:17
Клаудио Раниери съди Ювентус
Уволненият треньор на Ювентус Клаудио Раниери, който бе заменен от Чиро Ферара, е започнал съдебна процедура срещу "старата госпожа".

Раниери бе цитиран от италианските медии: "Жан-Клод Бланк се отрече от думите си! Истинските мъже не правят така. Още повече, аз знам, че това не е стилът на Ювентус."

57-годишният бивш мениджър на Челси е инструктирал своя адвокат Матия Грасани да съди "бианконерите" до край. Специалистът имаше договор с Юве до лятото на 2010 година, но според клауза в неговия контракт той можеше да бъде бъде освободен срещу компенсация от 1.5 милиона евро, ако тима реши да го уволни.

Ръководството на "Старата госпожа" обаче му показа вратата, но ще продължи да му плаща заплатата до края на неговия договор, освен ако треньора не си намери нов клуб. Дори и да поеме нов отбор, италианецът ще има нужда от позволението на Ювентус за да се заеме с новия пост. Раниери добави:

"Когато подписахме договора Бланк обеща, че ако в Юве не са доволни от моята работа, те ще активират клаузата. Те не направиха това и той не изпълни обещанието си. Аз не очаквах това от него. Не смятах, че такива неща могат да се случат в отбор като Ювентус."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация