Бенфика - Челси, спечелен

11:04
Бенфика - Челси, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:


м. Май: 7 познати от общо 11 мача - 63.6 % успеваемост

Залог на деня за 15.05.2013 г.



Най-разумният избор тук, който разбира се не е лишен и от сериозна доза резон, е този за попадения и в двете врати. И за двата съперника евентуалният успех ще е исторически, защото нито един от двата клуба не е триумфирал в турнира, а Челси за първи път стига да финал в състезанието. Лондончани имат уникалния шанс за десетина дни да са носители едновременно на трофеите в Лига Европа и Шампионската лига, която завоюваха миналата година след победа с дузпи срещу Байерн Мюнхен на неговия стадион. Бенфика продължава да бъде измъчвана от клетвата на бившия си унгарски треньор Бела Гутман, който при уволнението си проклел орлите да не спечелят европейска купа в продължение на 100 години. И действително, след триумфа в КЕШ през 1962 година, Бенфика загуби 6 поредни финала в евротурнирите.
При тези обстоятелства и двата опонента ще поставят акцент върху атаката и спорът за трофея изглежда най-логично да бъде в полза на отбора, който отбележи повече попадения. Централният нападател на орлите Кардосо е винаги готов да бележи от игра, а и от статични положения, а двете аржентински крила Николас Гайтан и Едуардо Салвио са най-сериозната му подкрепа и постоянна заплаха за противниковите вратари. Челси отново ще разчита на лидера си Лампард, както и на острите и бързи Оскар и Мата и това подсказва за редица интересни моменти и пред врата на португалците. Торес също не би трябвало да бъде подценявам, когато срещу себе си има португалци. Тук шансът, единият отбор да открие резултата и да се задоволи с това да брани преднината си, изглежда наистина много малък.

Прогноза: Гол/Гол, коефициент: 1.80

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Danskrastev
15.05.2013 16:40

Аз сънувах че мача ще свърши 3-4 с автогол от центъра.....

putopalo
15.05.2013 16:57

Трябва да провериш в съновника какво означава,дано е на хубаво*thumb_up*Ще пробвам Benfica(+1)

LMessi_Barca
15.05.2013 11:40

Аз сънувах, че този мач ще завърши 1:1 в редовното време!! А иначе съм съгласен с прогнозата ви за гол/гол и мисля да го играя и над 2.5 гола!!

putopalo
15.05.2013 23:43

Рано си се събудил,ако беше посънувал още малко щеше да стане работата.... 2:1

greenhool
15.05.2013 19:31

Ами то в сайтовете си го пише в еврото за Бенфика е 2.55 а за Челси 2.30 за мен обаче нещата отиват към продължения..

LMessi_Barca
15.05.2013 18:39

Да аз ще играя няколко фиша само тоя мач!! Знаеш ли колко е коеф. за победа на Челси и тоя за Бенфика?

greenhool
15.05.2013 13:49

И аз го виждам 1:1 дори мисля да го пробвам 1ца в хикса..