Кишишев: Няма да отпишем първенството заради Купата

20:20
Кишишев: Няма да отпишем първенството заради Купата
На отбора на Литекс предстоят два изключително важни мача в следващите шест дни. Първо ловчанлии гостуват на Сливен, където задължително трябва да спечелят, за да запазят шансове за третото място в "А" група. Идният вторник е финалът за Купата на България, където съперник е тимът на Пирин Благоевград. Ето какво очаква от тези срещи капитанът на Литекс Радостин Кишишев в интервю за официалния сайт на "оранжевите".

- Г-н Кишишев, Литекс постигна четири поредни победи в първенството. Значи ли това, че тимът вече е в оптимална форма?

- Може да се каже. Четири победи са си четири победи. Постигнахме някои от тях с изразителен резултат. Това е добре. В началото изпитвахме затруднения при отбелязването на голове. Сега не е така. Да се надяваме, че поредните победи ще бъдат повече от четири.

- В събота предстои мач със Сливен. Възможно ли е да се пазите за финала за Купата на България следващата седмица?

- Мачът със Сливен е изключително важен за нас. Мобилизирани сме максимално. В нашия клуб няма човек, който да не мисли за победа в Сливен.

- Всеобщо е мнението, че Пирин е идеалният съперник. Възможно ли е да подцените благоевградския отбор?


- Абсурд! Абсолютно невъзможно е да ги подценим. Трябва ни победа във финала и ще я преследваме от първата до последната минута.

- В някои мачове Литекс игра без настроение и въпреки победите треньорът Станимир Стоилов не бе доволен?

- Не забелязвам, че отборът играе без настроение. Аз и другите момчета имаме огромно желание за игра. Много се изненадвам, че отвън изглежда така.

- Имам предвид полуфиналът с Миньор.


- Мачът с Миньор съм го забравил. Той просто бе поредната стъпка към финала.

- Ще успее ли Литекс да спечели битката за третото място с Локомотив и Черно море?

- Първо, Литекс в моите очи заслужава да бъде по-нагоре от третото място. За съжаление този сезон не успяхме да завършим на първо или второ място и затова бронзовите медали са все още наша цел. Борим се и за Купата, и за третото място.

- Как оценявате развоя на битката в "А" група през пролетта?

- Първенството е доста интересно. Това, което се случва, е радващо. Много двубои не завършиха по начина, по който очакваха всички. Това означава, че футболът върви в правилната посока.

- Какво очаквате от квалификацията с Ирландия?


- Важен мач за България. Хубавото е, че сме домакини. Трябва да спечелим на всяка цена, без значение как играем. Трябват ни трите точки в борбата за световното първенство. Победим ли, отново придобиваме много сериозни шансове за класиране. Все пак след този мач имаме само едно по-трудно гостуване на Италия. Другите двубои съм сигурен, че ще спечелим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация