Феро: Имаме много талантливи млади футболисти

16:15
Феро: Имаме много талантливи млади футболисти
Селекционерът на юношеския национален отбор на България до 16 години Ферарио Спасов сподели мнението за двубоя с Черна гора, който нашите загубиха с 1:2. Бившият треньор на Литекс и ЦСКА даде интервюто за официалният сайт на Българския футболен съюз.

-Г-н Спасов как ще коментирате играта на тима в този двубой?

- За съжаление не мога да разчитам на много от основните си играчи в момента, защото голяма част от тях са ангажирани с клубовете си за участие в републиканското първенство. Така, че не мога да кажа нищо.

- Доволен ли сте от подготовката на тима като цяло?

- Разбира се, че съм доволен. Искам да изкажа своята специална благодарност към ръководството на БФС за условията, които ни предоставят и оказваната подкрепа от тяхна страна. Тяхната помощ е много важна в тези моменти.

- Планувате ли други лагери до края на годината?

- Да, но сега няма как да го направим, защото вече ви казах, че футболистите с ангажирани с мачовете от републиканското първенство. Това можем да го направим най-рано през август.

- Направи ни впечатление сериозния брой играчи на Литекс?

- Единствената причина затова е липсата на футболистите, за които говорих. Но тези момчета, които са тук също имат сериозни качества.

- Бихте ли отличили някои от момчетата и на кои бихте гласували доверие за в бъдеще?


- Повечето от тях ги няма, защото играят в отборите на Левски, ЦСКА и други клубове. Нормално е всеки треньор да си има планове на кои футболисти може да разчита и да залага на тях. Тук в този състав също има доста качествени играчи.

- Каква е вашата цел като треньор на тази формация?

- Да изградим един добър състав. Другата ни оновна задача е да помагаме за развитието на младите играчи от цяла България. Има доста талантливи момчета, които заслужават да им се помогне. Именно затова оранизираме тези проверки, които са по-скоро селекционни. Нашата основна цел с тях е да видим повече момчета и да изберем възможно най-доброто.

- Как ще коментирате идеята да бъде създадена елитна юношеска национална група?

- Това се направи по наша идея. След това бе внесена от Емил Костадинов и Иван Тишански. Това е най-разумното нещо, което може да се направи. На всички ни омръзна да гледаме мачове, които не са равностойни и се получават големи резултати. Това не е добре и за самите футболисти. Как да искаме от тях да се развиват, като не играят в отговорни мачове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация