Тотнъм и Нюкасъл с жизненоважни победи (видео)

20:22
Тотнъм и Нюкасъл с жизненоважни победи (видео)
Тотнъм победи Стоук Сити с 2:1 като гост в мач от предпоследния 37-и кръг на английското футболно първенство. Така възпитаниците на Андре Вилаш Бояш събраха 69 точки и се изкачиха на четвъртото място на 2 точки пред Арсенал, който във вторник приема застрашения от изпадане Уигън.

Двубоят беше изключително важен за лондончани в борбата за място в Шампионската лига, а за Стоук срещата беше без съществено значение, тъй като отборът вече си осигури оставане в елита и през следващия сезон. Домакините започнаха отлично срещата и още в третата минута Стивън Н'Зонзи откри с глава след центриране на Чарли Адам от фаул. В 20-ата минута Клинт Демпси се възползва от неразбирателство между вратаря Асмир Бегович и защитника Марк Уилсън и прати топката в опразнената врата.

Тотнъм получи предимство в 47-ата минута, когато Адам подкоси грубо в средата на терена Ян Вертонген и беше отстранен с втори жълт и червен картон. Гостите натиснаха. Четвърт час преди края Муса Дембеле изведе Гарет Бейл в добра позиция в наказателното поле, уелсецът се освободи от защитник на домакините, но от точката на дузпата стреля на сантиметри край целта. В 80-ата минута Стоук пропусна възможност да изведе отново напред в резултата. Дийн Уайтхед центрира от фаул от ляво към далечната греда, но Роберт Хут засече с глава над гредата от близко разстояние.

Тотнъм стигна до победата три минути по-късно. Бейл изведе Демпси в дясно в пеналта и американецът пусна отличен пас по тревата успоредно на голлинията към непокрития Емануел Адебайор, който от 2 метра засече в мрежата. В самия край домакините можеха да стигнат до изравняване, но Марк Уилсън с глава от малък ъгъл не успя да насочи добре топката след подаване от дясно на Камерън Джером.



В друг мач от кръга Нюкасъл постигна безценна победа като гост над КПР. Двубоят за свраките не започна добре, след като Лоик реми откри за КПР в 11-ата минута от дузпа. Тя беше отсъдена заради събаряне на Джуниър Ойле от Матийо Дебюши. Само 9 минути по-късно обаче Хатем Бен Арфа изравни от дузпа, която сам си изработи. Той влезе в наказателното поле, но беше задържан за фланелката от Жозе Босингва,. Йоан Гуфран заби втория гол за гостите, след като беше най-бърз при добавка на центриране на Хонас Гутиерес и избиване на топката от вратаря Роб Грийн. Осем минути преди края на мача гостите останаха без вратаря си Робърт Елиът, който получи втори жълт картон. За радост на мениджъра Алън пардю обаче той имаше още една смяна на разположение и пусна Харпър на мястото на Бен Арфа.



Норич пък разгроми УБА с 4:0. За канарчетата се разписаха Робърт Снодграс в 25-ата минута, грешка на вратаря Бен Фостър, който преди това направи няколко спасявания, сгреши фатално в 62-ата минута и Грант Хол покачи на 2:0. Ирландският ляв бек Гарет Маколи си вкара автогол за 3:0 в 65-ата минута, а Джонатан Хоусън оформи крайното 4:0 в последните минути на двубоя.

Саутхямптън взе важна точка при визитата си на Съндърланд, който пък е точно над чертата и може да спаси Уигън с изпадането си. Фил Бардсли даде аванс на домакините от Съндърланд с далечен удар, но Джейсън Пънчън осем минути след този гол изравни. Вратарят на домакините Симон Миньоле направи няколко невероятни спасявания, включително и на Рики Ламбърт сам срещу него. Така резултатът остана 1:1 и е доста по-удобен за светците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Abramovichcfc
12.05.2013 21:21

Челси си е в топ4 Арсенал и Тотнъм да му мислят.И честита победа.