Юношите гостуват на Португалия за две контроли

13:57
Юношите гостуват на Португалия за две контроли
Националният отбор на България за юноши, родени след 1 януари 1997 година, ще гостува на връстниците си от Португалия за две контролни срещи. От днес тимът на селекционера Петър Пенчев е на лагер в комплекс "Царско село", като в 17:00 часа ще проведе и първата си тренировка. До заминаването си за Иберийския полуостров лъвовете имат още четири предвидени подготвителни занимания – от 10:00 и 17:00 часа във всеки от двата дни от уикенда. Групата лети за Португалия рано сутринта в понеделник.

Първият мач с иберийците е на 14 май от 17:00 часа в Монтелегре. Два дни по-късно, отново в 17:00 часа българско време, е и втората проверка, но тя ще е в Шавеш.

Треньор на домакините е Хелио Соуза, който водеше селекцията от играчи, родени през 1995 година, когато България и Португалия направиха 0:0 в елитния квалификационен кръг за Евро 2012 в Бремен на 20 март миналата пролет.

България (U16) се завръща в София на 17 май, а 10 дни по-късно заминава за Азербайджан, където ще вземе участие в престижния международен турнир за Каспийската купа.

Групата на България (U16):
Вратари:
Димитър Митов (Чавдар Етрополе), Християн Василев (Славия).
Защитници: Георги Купенов (Черноморец), Самер Ал Хусеин (Ботев Пловдив), Галин Ташев (Левски), Димитър Буров (Левски), Петър Петров (Лудогорец).
Полузащитници: Ангел Максимов (Левски), Божидар Краев (Левски), Галин Минков (Литекс), Йордан Атанасов (Чавдар Етрополе), Виктор Пенчев (Ботев Пловдив), Китан Василев (Славия), Стефан Аличков (Левски).
Нападатели: Александър Георгиев (Литекс), Георги Георгиев (Ботев Пловдив), Динко Митрев (Литекс), Томас Цвятков (Лудогорец).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация