Юношите отстъпиха на Македония с 0:1

18:10
Юношите отстъпиха на Македония с 0:1
Юношеският национален отбор на България до 18 години загуби с 0:1 контролната среща срещу Македония, играна в Благоевград. Лъвовете имаха превъзходство през целия мач, като гостите разчитаха само на контраатаки и именно така изненадаха нашия тим. Двубоят бе първи за селекцията от играчи, родени след 1 януари 1995 година, откакто през март миналата година тимът на Александър Димитров участва в елитния квалификационен кръг за Евро 2012.

В осмата минута Борислав Цонев напредна към наказателното поле и пробва удар с десния крак, като изпрати топката покрай вратата. В 12-та минута отново Боби Цонев потърси директен удар, но този път от фаул. И в този случай обаче не се стигна до гол.

Затворената игра на македонците постепенно взе връх в мача и следващото положение бе чак в 40-та минута. Тогава Радослав Цонев открадна топката в центъра и пусна към Георги Минчев. Нападателят на Литекс се озова на удобна позиция диагонално от вратата. Шутът му по земя в крайна сметка бе спасен от Дамян Сисковски.

Още в началните секунди след почивката Борислав Цонев нахлу от ляво и центрира, но защитник на Македония отклони леко топката и Смаил Креболиев се размина с кълбото на сантиметри пред голлинията. В 54-та минута Георг Василев изведе Креболиев очи в очи с вратаря на гостите, който първончално загуби равновесие, но със сетни усилия отрази изстрела на нападателя на Пирин 2001.

В 58-та минута Креболиев открадна топката от Гьоко Зайков, елиминира и вратаря Сисковски, но при финалното докосване си поведе топката дълго и тя излезе в аут. Пет минути след това при контраатака Македония стигна до победния гол. Кире Марковски избяга в лявата зона и подаде прострелно към останалия на празна врата Имери Демир, за който не бе проблем да отбележи.

След попадението македонците всячески се стремяха да накъсват играта. Въпреки това нашият тим имаше отличен шанс да изравни. Мики Орачев подаде към Радослав Цонев в наказателното поле, а той веднага шутира по диагонала с десния крак. Сисковски спаси, а при опита за добавка Николай Йотов бе изпреварен от Ясир Асани и извърши фаул.

"Не е приятно, когато започваш подготовка за мач и знаеш, че много от футболистите, на които разчиташ, не са на твое разположение. Но пък това беше проверка, в която имах възможността да видя играчи, които повиках за първи път. Немалка част от тях няма да получат нова повиквателна. Не бих казал, че македонците искаха повече успеха, напротив, ние имахме достатъчно положения и моите момчета са разочаровани от загубата", каза накратко Александър Димитров.

В края на месец юли селекционерът планира да събере отбора за 5-дневен лагер, след което през август отново ще има период, в който тимът ще бъде заедно. Стана ясно и че за 6 септември е уговорена контрола с Италия, в която адзурите ще са домакини. Пак през септември ще има и две контроли с Румъния.

Съставът на България (U18):
Александър Любенов (73 – Димитър Тодоров), Алеко Алеков, Стефан Велков (46 – Мирослав Иванов), Петър Чобанов – капитан, Мики Орачев, Георги Михаелев (68 – Николай Йотов), Христофор Хубчев (73 – Яким Стойчев), Радослав Цонев, Борислав Цонев, Емил Стоев (46 – Георг Василев), Георги Минчев (46 – Смаил Креболиев)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация