Русия се присъедини към голямата осмица

23:43
Русия се присъедини към голямата осмица
Отборът на Русия победи шведските си противници и по този начин ги изхвърли от Евро 2008, като се класира за тяхна сметка на 1/4-финалите. Последните мачове от група "D" криеха неизвестност единствено около втория отбор, който щеше да придружи вече класиралият се състав на Испания в кръговете на елиминация.

Швеция се нуждаеше поне от равен с оглед по-добрата им голова разлика, но футболистите в червени екипи им отнеха това право, след като демонстрираха  изключителна тактическа дисциплина през целия мач, подплатена с два гола.

Водени от Аршавин и Павлюченко, руските футболисти взеха инициативата още от първата минута на срещата.

Звездата на Зенит записа своето първо участие на това първенство поради наказание в предишните две срещи, но го направи по един изключителен начин, за да покаже, че успехът на неговия клубен отбор в турнира за Купата на УЕФА не е бил случаен, а плод на много труд и изключителен професионализъм.

Първият гол падна в 24-та минута, когато централния нападател на Спартак Москва Павлюченко бе намерен на метри от вратата и  останал сам срещу Исаксон не остави никакво шансове на вратаря - 1:0.

3 минути по-късно гредата се оказа помощник на Акинфеев след удар с глава на Хенрик Ларсон. Същият сценарий но пред другата врата се повтори в 36-та минута, когато стражът на английския Манчестър Сити не позволи коженото кълбо да се озове зад гърба му за втори път.

Второто полувреме започна с нов гол за символичните домакини, когато Жирков видя връхлитащия Аршавин и за последния остана само да запише името си сред голмайсторите - 2:0.

Последваха силни минути за "треконуре", но те не доведоха до по-опасни положения за гол. Напротив, нападателите в червено продължиха да тормозят защитата на гостите, като в 80-та и 82-та минута бяха съвсем близко до трети гол, но отново гредата и непростим пропуск на отбелязалия първото попадение Павлюченко не позволиха резултата да бъде променен.

С всяка изминала минута шведите все повече развяваха бялото знаме и логично последния съдийски сигнал дойде при резултат, който облагодетелстваше Русия. Така Гус Хидинк продължи да бъде човекът-гений, съумявайки да изведе водените от него отбори до най-високите нива на всички значими форуми.

За футболистите в златисти фланелки остана утехата от победата над детронирания евро шампион и надеждата за по-добро представяне на следващото европейско през 2012г.

Във втория мач за вечерта, който бе мач за престиж и за испанци и за гърци, "Ла фурия" успя да спечели срещата, след като изоставаше с един гол на почивката. Така възпитаниците на Луйс Арагонес постигнаха 3 победи от 3 мача, подобие състава на Холандия и затвърдиха впечатленията, че това първенство е много вероятно да бъде тяхното.

Харистеас отбеляза първото попадение за  южната ни съседка малко преди края на първите 45 минути, но след почивката Де ла Ред и Дани Гуиса обърнаха нещата в полза на своя отбор до 2:1.  Победното попадение дойде 2 минути преди края на срещата. За Де ла Ред пък попадението бе негово първо с националната фланелка.

Така победителят в тази група Испания среща на 1/4-финала втория от група "С" Италия, докато Русия ще се изправи срещу безпощадния до момента състав на Холандия. Мачовете са на 21 и 22 юни от 21:45 българско време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rumen7373
19.06.2008 20:00

За Сталину за Родину все още работи нвпериод сборная!

icone_81
19.06.2008 12:16

Не очаквах, че шведите ще бъдат толкова безлични. Исках Руснаците да бият, но не вярвах, че ще го направят толкова лесно. Жалко, че на 1/4 финала ще срешнат лалетата. Това може би ще бъде най-красивия мач във фазата на елиминациите, та чак и до финала, включително. До сега тези два отбора показват най-красива игра.

stenli111
19.06.2008 08:24

ееей тоя Ибрахимович е голяма сопа,пишман звезда немога да проумея как се намира отбор който да го иска,в шведския отбор единствено Ларсон си заслижава поздравите

UtherX
19.06.2008 01:27

Mного добра игра на руснаците - очаквам същото представяне и срещу лалетата