Венци Стефанов: Левски трябваше да е шампион още след нашия мач с ЦСКА

11:08
Венци Стефанов: Левски трябваше да е шампион още след нашия мач с ЦСКА
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов винаги е бил интересен събеседник. Сега на "белите" им предстои важен мач с фаворита за титлата Левски. Както е известно, Стефанов неведнъж е нападал вербално "сините", а сега неговият тим има възможност да спре състава на Емил Велев за най-престижния трофей в България. Три дни преди изключително важната среща, шефът на "белите" се съгласи да даде интервю пред "Меридиан Мач". В него той говори за предстоящия двубой, ситуацията в Славия, проблемите със съдийството, както и положението с бивши играчи на най-стария столичен клуб. Ето какво каза Венци Стефанов.

- Господин Стефанов, има ли сили Славия да спре устрема на Левски към 26-а им титла на България?

- Важното е да стане един хубав мач, който да зарадва хората на стадиона, а и тези пред телевизорите. Нека победи по-добрият.

- Кой е по-добрият – Славия или Левски?

- Футболът затова е най-великата игра. Това е един много напрегнат мач, който може да завърши по всякакъв начин.

- Какъв е плюсът на "сините" в предстоящото дерби?

- Имат добър колектив, треньор. Победиха във важните мачове и ако спечелят мачовете си до края на сезона, ще станат шампиони напълно заслужено. Искам да кажа и нещо друго. Левски трябваше да е шампион още след нашия мач с ЦСКА, в който онова Любе (б.а. - Ангел Ангелов, племенник на бившия международен съдия Любе Спасов) ни отряза главата с две измислени дузпи.

- Допреди година не спирахте да нападате Левски. На какво се дължеше това?

- Когато някой напада Славия, няма как да не му отговоря. От приказки обаче няма смисъл. Ние трябва да се държим мъжки. Излизаме за победа срещу Левски, показваме силните си страни и каквото стане.

- Според вас Левски заслужено ли ще е шампион?

- Както вече казах, титлата на Левски ще е заслужена, ако спечелят до края. Преди началото на пролетния полусезон и Литекс бяха сред фаворитите за трофея. Те имаха добри футболисти, но не знам на какво се дължи регресът в тяхната игра. Не знам.

- Напоследък има доста проблеми в съдийството. Вие лично доволен ли сте от реферите?

- С изключение на мачовете с ЦСКА (1:2) и Локо Пд (1:2), съм доволен. В тези два двубоя обаче ни отрязаха главата ритуално. Бяхме грубо порязани. Вижда се обаче нещо друго. При Димо Момиров положението е доста по-спокойно отпреди. Знам, че той знае кои са корумпираните рефери и след края на сезона те ще си получат заслуженото. Момиров обаче трябва да се разграничи от това да дава мачове на Сульо и Пульо като Антон Генов и Ангел Ангелов. Те нямат място в съдийството и в българския футбол.

- Значи не искате те да ви свирят мача с Левски?


- Разбира се. Както те двамата, така и онзи, шуменският - Станислав Тодоров. Той не даде две чисти дузпи на Сливен срещу Левски. Едната беше 1000%, а другата 990%. Иначе, който иска да свири двубоя в събота.

- Работите ли вече по селекцията за лятото?

- В момента е много трудно да се работи. Заради поредната простотия на Наско Сираков родните клубове не могат да осъществят качествена селекция. Той е в основата на намаляването на чужденците в "А" група от следващия сезон - от 5 на 3 във всеки отбор. Толкова няма какво да се решава, че измисли тази глупост. Сега чужденците му били виновни.

- Казахте Наско Сираков. Би ли било плюс за Левски, ако той се върне в клуба?

- Моля ви. Не искам да говоря повече за Наско Сираков. На въпроси за ръководството на Левски, по-добре се обърнете към тях самите. Те знаят най-добре какво да ви отговорят.

- А има ли оферти за футболисти на Славия?

- Има само запитвания. Когато нещо стане факт, ще се разбере.

- Заговори се, че Марио Кирев може да се върне в Славия под наем през лятото?

- Изключено е да се случи подобно нещо. Това ще бъде крачка назад в неговата кариера. Все пак той е играч на един от най-големите отбори в света – Ювентус.

- Друг бивш играч – Здравко Лазаров, има сериозни проблеми в ЦСКА. Бихте ли го върнали в Славия?


- Здравко не слушаше, когато му говорех. Той е глупчо. Повярва на лъжите на Емил Костадинов и Сашо Томов и вижте докъде стигна. Нали знаете поговорката "Ум царува, ум робува, ум патки пасе". Е, Здравко е от последните.

- Благой Георгиев има сериозни проблеми в Терек със старши треньора на отбора Вячеслав Грозни?

- Няма такова нещо. Това са журналистически измислици. Благо си има договор с Терек, който ще си изпълни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LLeevvsskkii
21.05.2009 03:59

аби ви не разбрахте ли че политик митничар и адвокат са свикнали само да вземат а не да дават как го виждате Батков да му умалеи джоба било то и с 5 лева дори

dobrev64
20.05.2009 15:02

само този мач ли .ами че то се занеше предварително ,че левски ще бие цецка а тя ще падне 2 мача .съдиите ви яиновни.смешници я вземете да се скриете някъде.

stefan_94
20.05.2009 14:04

Напълно е прав.На цска им се пуснаха 8 мача,съдията даде 2 измислени дузпи срещу славия,които ако не бяха дадени цска щеше напълно заслужено да загуби.През този сезон левски показа че е много по-добър от цска и мача между двата отбора го показа.

phpret
20.05.2009 12:22

По-продажен отбор от Славия в България няма.Този отбор от 5 години само с това се издържа-вижте последните им мачове.Уговарят си мачовете,а после съдиите им са криви.100% е сигурно,че в предстоящия мач Левски ще бие,но не защото са по-добри,а защото Славия е разкрачена и винаги готова да легне на Левски.Нека Батков сега да сезира прокуратурата за уговорен мач.Публична тайна е че Левски ще бие с 2:1,като Славия ще вкара в първото полувреме,а Левски във второто.ФЕЪРПЛЕЙ в полза на Левски.