Реакции след отказването на сър Алекс

12:25
Реакции след отказването на сър Алекс
Днес сър Алекс Фъргюсън официално обяви пенсионирането си като футболен мениджър. Неговият последен мач начело на Манчестър Юнайтед ще бъде на 19 май. Предлагаме ви реакции след обявената от шотландеца новина:

"Преди две седмици той ми каза, че ще остане за още две години. Шокиран съм от крайното му решение. Винаги е бил като баща за мен" - Пол Инс, бивш играч на Манчестър Юнайтед и настоящ мениджър на Блекпул.

"Той заслужава време, за да се наслади на спокойствие на това, което е постигнал. В неделя ще бъде много емоционален момент. Фърги знае, кой ще го замести и скоро ще го обяви. Няма да се изненадам, ако това е Дейвид Мойс" - Клейтън Блекмоур, бивш защитник на Манчестър Юнайтед

"По-голямата част от феновете на Юнайтед не познават друг мениджър освен Сър Алекс. Те не си спомнят предишните мениджъри. За тях ще е интересно. Старите фенове като мен помнят и други треньори и ние знаем колко опасен може да бъде подобен преходен период" - Йън Стърлинг, председател на независимата асоциация на феновете на Манчестър Юнайтед.

"Сър Алекс е един от най-добрите мениджъри за всички времена. След тези невероятни 26 години, той заслужава само уважение"  - Венсан Компани, капитан на Манчестър Сити.



"Имах огромно удоволствие да работя в тясно сътрудничество със сър Алекс за 16 незабравими години - през всичките ние печелихме победи, обрати и безброй трофеи. Знаехме, че този ден на оттегляне ще дойде, но и знаехме, че ще остави отбора в най-доброто му състояние. След упоритата и професионална работа на Фъргюсън, неговият наследник има отличен шанс да продължи с възходящата линия на клуба. За мен е чест и гордост, че можех да споделя част от сивота и професията си с такъв човек"Дейвид Гил, изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед.

"Наистина не мога да повярвам! Манчестър Юнайтед без Сър Алекс не изглежда реално. Каква привилегия е за всеки един футболист да играе под негово ръководство. Без съмнение, той е най-добрия мениджър в света. Неговият рекорд едва ли ще бъде подобрен някога"Майкъл Оуен, бивш нападател на Манчестър Юнайтед.

"Това което постигна в кариерата си Сър Алекс може да бъде определено само като велико! Несравним мениджър! Дано, оттеглянето му направи нещата за моя любим Астън Вила по-леки"Дейвид Камерън, министър-председател на Обединеното кралство.

"Разочарован съм, дори шокиран. Не мислех, че ще го обяви днес"
- Петер Шмаихел, бивш вратар на Юнайтед.

"Хубаво е, че той остава в клуба. Работата му в последните 26 години е невероятна. Неговите заслуги за развитието ни са уникални" - Ави Глейзър, съсобственик на Манчестър Юнайтед.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BlueLndPride
10.05.2013 08:07

Велик е дядото , каквото и да кажа друго ще е малко за него.

devic
08.05.2013 21:06

той ако умре няма да се изпишат толкоз глупости. и той е човек в крайна сметка.

kaloqn_099
08.05.2013 19:10

Сега ще им е трудно на юнайтед едвали ще намерят по добър заместник от самия САФ

Berrba
08.05.2013 17:54

Същото и моят племенник го каза -че той израстна сапо със СЪРЧЕТО и друг не помни-но живота продължава СЪРЧЕ ДА СИ НИ ЖИВ И ЗДРАВ ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ-БЛАГОДАРЯ*cry**devil**cup**cup**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil*

Berrba
08.05.2013 17:49

Хей разбирачев че БЕРБА е голмайстора на висшата лига това колко са го правилииии*devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil*

gang_related
08.05.2013 15:28

Не знам за вас, но аз довечера едва ли ще спя *sad* Като се сетя, че аз дори не познавам Юнайтед преди ерата САФ и ми се пълнят очите със сълзи! Това е все едно да свикнеш 26 години с едни родители и внезапно да ти ги сменят! Но какво да се прави..възрастта си е възраст.. колкот и да ни се иска да остане все някога трябваше да дойде този момент..

petko9305
08.05.2013 13:50

"Неговият последен мач начело на Манчестър Юнайтед ще бъде на 19 май"
Ван Перси №20 носи 20-та титла на Ман.Юнайтед и става голмайстор, на 19 Май аз ставам на 20 години.
Числото 20 стана спец. число в историята на Ман.Юнайтед и никога няма да забравим това.*wink*

the_joker
08.05.2013 13:32

Добре,че напуска Юнайтед прав му път, никога няма да забравя какво направи с Бербатов.*angry*

genchooo
08.05.2013 15:54

А ти кой си че да говориш така за световно известния футболист Бербатов, тебе кой ще те помни бе мършо долна, поне си трай като нямаш уважение. А за САФ не може да се отрече че е велик, въпреки че не ми е от любимците

ryangiggs1000
08.05.2013 14:40

Бербатов кой беше?И колко ще го помнят?

sksw
08.05.2013 13:31

Много добър мениджър беше, но както преди няколко дни Гуардиола каза относно Барса "Всичко си има начало и край", така сега това важи и за Сър Алекс. Вече е на доста години и е спечелил куп титли. Сега е решил, че е дошъл момента да сложи своя край като тренер.

ReDeViL666
08.05.2013 12:54

"Сър Алекс е един от най-добрите мениджъри за всички времена. След тези невероятни 26 години, той заслужава само уважение" - Венсан Компани, капитан на Манчестър Сити.

Евала!*cool**cool**cool*

Alexandar_97
08.05.2013 13:30

Венсан Компани винаги е бил много респектиран към САФ и винаги го е уважавал *smile* както и всеки футболист на Манчестер Сити *smile* Враждата е само на терена и в Интернет

LMessi_Barca
08.05.2013 12:38

Довиждане САФ винаги ще те поммя като един от най-големите треньори*sad*