Стоилов: Футболистите имат шанс да се запишат в историята

18:58
Стоилов: Футболистите имат шанс да се запишат в историята
Треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов призова своите възпитаници да дадат най-доброто от себе си в дербито с Локомотив Пловдив.

„Футболистите осъзнават значението на дербито. Това няма да ни е първото дерби, защото вече изиграхме три подобни мача през пролетта. Разликата е, че сега става въпрос за градско съперничество. Футболистите трябва да знаят, че утре всеки един привърженик на "Ботев” ще иска да бъде на тяхно място и да стане герой. Те имат уникалния шанс да се запишат в историята на това дерби, което им дава и допълнителна мотивация.”

„По-добре е да имаш повече време за възстановяване, но това е програмата и ние я приемаме. Трябва да компенсираме с повече характер, воля и футболни умения. След като мине мачът, ще разберем дали е повлиято по-малкото време за почивка, което имаме в сравнение с нашия съперник.”

„Уважаваме отбора на "Локомотив", но в никакъв случай не се плашим или притесняваме от тях. Те стартираха трудно сезона, смениха собственика си и сглобяваха отбор в движение. На този фон, представянето им е доста стабилно и успяха рано да си осигурят спокойствие в „А” група. Повечето им играчи са млади и с добри качества, бъдещето е пред тях. От доста време те мислят за мача си с Ботев, докато ние имахме и други задачи, които да свършим. За нас, освен победата в дербито, са важни и трите точки, за да вървим напред.”

„Една от първите ни задачи в работата с отбора, бе да се научим да сме фокусирани само и единствено върху играта. Дори да има провокации в мача, нашите футболисти не трябва да им обръщат никакво внимание. До момента сме нямали проблеми с дисциплината. Това обаче по никакъв начин не бива да се отразява на мотивацията, желанието и спортната злоба в играта ни.”

„Няма какво толкова да се коментира кой е останал резерва и кой е играл срещу ЦСКА. Играхме важни мачове без Минев и Иршак в титулярния състав и ги спечелихме. Тогава никой не пита кой и защо е играл. Имаме група от 15-16 полеви футболисти. Вярвам на всички мои играчи и те трябва да бъдат готови да играят във всеки момент, в който им се гласува доверие.”

„ЦСКА също нямаше много шансове да вкара и ако съдиите бяха зачели редовния гол при 0:0, смятам че нямаше да загубим този мач и въпросът със състава нямаше да се повдига въобще. В трето поредно гостуване обаче ни отменят редовно попадение и от тази гледна точна сме най-потърпевшия отбор. Ако реферите бяха по-конценрирани и точни, можехме още да сме без загуба през пролетта. Но нека не се фокусираме върху тази тема точно преди предстоящия двубой.”

„Не играхме добре в миналия мач, но футболистите сами завишиха изискванията към себе си и трябва да защитават нивото, което показваха в почти всички мачове дотук. Притеснява ме не загубата от ЦСКА, а лакътушенето в играта, което видях. Ако бяхме загубили с повече, но с играта, която искам да виждам, щях да съм по-доволен.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация