Благой Георгиев разкри своя идол във футбола

19:28
Благой Георгиев разкри своя идол във футбола
Българският полузащитник Благой Георгиев даде голямо интервю за вестник "Комсомолская правда в Перм", където говори за личния си живот, за очакваното второ дете, кариерата си до момента, битката на Амкар за оцеляване в руската Висша лига и отношението му към религията. Бившият капитан на Славия говори за местното издание преди мача с Локомотив Москва, в който той отбеляза първото си попадение с екипа на сибирския клуб.

"Разбира се, безумно бях щастлив да видя българското знаме на мача с Рубин. Искам да благодаря на привържениците за тази подкрепа. Но заслуга за това имат най-много Георги Пеев и Захари Сираков, които на дело доказаха, че в България има отлични футболисти. Дай Боже и аз да донеса полза на Амкар, започва Благой Георгиев, който обяснява, че предпочита да се обръщат към него с Благо.

На въпрос дали през зимата е имал колебание при офертата на Амкар, още повече е бил търсен и от московски отбори, той отговаря: "Голяма роля изиграха Георги Пеев и Захари Сираков. Ние се познаваме много отдавна и се се изказаха много добре за Перм. Казаха ми, че тук има отлични условия за футболистите, задружен колектив. И след като поговорих с президента на Амкар Генадий Шилов, окончателно взех това решение".

Преди да дойде в града от Сибир, Благо играеше за Терек - друг отбор от руската Висша лига. Той допълва, че през целия си престой в Грозни е имал отлични отношения с президента на клуба Рамзан Кадиров и се надява, че отношенията им са останали приятелски.

"Условията на пермския клуб се оказаха изгодни, още повече тук играят мои приятели. Отделно от това, Амкар ми предложи договор за 3,5 години и аз реших да приема. Пеев и Сираков ми помогнаха да се приспособя, а и сега ние постоянно сме заедно. Другите момчета също ме посрещнаха добре, така че от битово естество няма никакъв проблем", каза още Георгиев.

Журналистът пита Георгиев дали семейството му е с него в Перм, както и да разкаже повече за жена си. Благо обяснява, че той и половинката му Христина очакват второ дете.

"Разбира се, семейството ми винаги е с мене, където и да съм играл - в Испания, в Германия, в Русия...ако тръгна за пустинята - те пак ще дойдат с мене. С жена ми Христина се запознахме преди 9 години. Тогава тя беше капитан на националния отбор на България по художествена гимнастика. Преди три години ни се роди дъщеря Йоанна. Сега жена ми е бременна отново и дай Боже всичко да бъде наред", споделя Благой Георгиев.

По въпроса с многото татуировки по тялото си, Благой обяснява, че те всички са религиозни. Първата си татуировка той направил на 17 години и тогава си мислил, че ще бъде и последна. На нея е изобразен Христос.

"Но след това не се ограничих само с нея. По тялото имам и молитви, и изображения светци. За мене вярата има огромно значение. Старая се при възможност да влизам в църква и да се моля".

Той разказва, че има един идол във футбола и това е Диего Марадона, когато го попитат дали знае, че е взел номер 9, с който в Амкар се изявявал Константин Парамонов - местен любимец.

"Христо Стоичков е велик футболист. В България го обичат, аз го познавам много добре. Той ме извика за първи път в националния отбор. Три години съм играл под негово ръководство. И сега общуваме, чуваме се по телефона. Но преди една година се отказах от националния отбор заради проблеми с ръководството. Аз си тръгнах и казах, че повече няма да се върна. След това не веднъж са ме търсили, но аз държа на думата си и нямам намерение да се връщам".

Георгиев отбеляза, че бившият нападател на тима и негов съотборник в Славия Мартин Кушев винаги когато идва на гости, Амкар печели мачовете си. За последно бившият голмайстор пристигнал в Перм за рождения ден на Георги Пеев и Амкар размазал Алания с 5:1.

"Казахме му: Марто, идвай на всеки мач, при тебе нямаме загуба. Но той си има свои ангажименти. Аз обаче нямам притеснения за мястото на Амкар във Висшата лига. Имаме достатъчно качествени футболисти, което ни гарантира оставане в Премиер-лигата".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация