И втората допинг-проба на Деко се оказа положителна

22:22
И втората допинг-проба на Деко се оказа положителна
Втората допинг-проба на бившия португалски национал Деко Соуза, който в момента играе за Флуминенсе, също се оказа положителна. И при втория анализ се оказа, че в кръвта на Деко е открито забраненото вещество фуоросемид, съобщава телевизия ESPN.

Пробата е взета след мача от първенството на щата Рио де Жанейро с Боависта на 30-и март. На 1-и май пък излязоха резултатите от първата проба, които са положителни. След нов анализ обаче дойде още един положителен резултат, което означава, че Деко ще получи спиране на правата за 30 дни, докато тече разследване по неговия случай. Самият той твърди, че фуоросемидът е попаднал в тялото му по време на приемане на витамини, които той използва. Така халфът се надява, че производителят на витамините ще поеме отговорност, а ако се наложи може и да предизвика съдебен спор. Ако се докаже умишленото му участие при употребата на допинг, то бившият играч на Порто, Барселона и Челси може да бъде лишен от състезателни права за две години.

Деко е роден в Бразилия, но по време на периода си в Порто взе португалски паспорт и стана национал на европейската страна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

xaoxa
05.05.2013 04:56

Деко е голям и не мисля че му пука защото е към края на кариерта си.