Байер си осигури място в Шампионската лига

19:35
Байер си осигури място в Шампионската лига
Нюрнберг и Щутгарт запазват местата си в Бундеслигата и за следващия сезон, независимо от резултатите им днес в 32-ия кръг. Това стана възможно благодарение на поражението на Фортуна Дюселдорф от Айнтрахт Франкфурт с 1:3. Успехът пък почти гарантира място на орлите поне в Лига Европа за следващия сезон, осигурявайки аванс от 5 точки пред Фрайбург.

Байер Леверкузен със сигурност ще играе от есента в Шампионската лига, след като спечели с 2:0 като гост на Нюрнберг и запази преднината си от 7 точки пред 4-ия Шалке04. Йомер Топрак с глава в 26-ата минута след центриране на Гонзало Кастро от корнер от ляво. Второто попадение реализира Щефан Кийслинг, за когото това беше гол номер 23 сезона. Той се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Пер Нилсон, който действа непохватно при центриране на Андре Шюрле. С 23-ия си гол Кислинг се изравни на върха при реализаторите с Роберт Левандовски.

Резервата Свен Шиплок пък попари надеждите на Вердер за 100-процентово оцеляване в елита, като изравни за Хофенхайм с два гола в рамките на пет минути. Вердер има 33 и се нарежда на 14-о място. Гостите пък остават с надежди, макар и не особено големи, също да запазят мястото си. След този двубой бременските музиканти нямат победа вече 11 мача или от 9-и февруари тази година. Хофенхайм остана предпоследен с 28 точки. Домакините започнаха устремно в тази среща и още в 2-ата минута откриха резултата от дузпа. За нарушението, което извърши срещу Аарън Хънт, Давид Абрахам получи и жълт картон. Телевизионните повторения обаче показаха, че фаулът на защитника на гостите е бил извън наказателното поле. Въпреки това потърпевшият Хънт откри резултата. В 24-ата минута белгийското крило Кевин де Брюн, който след края на сезона ще напусне отбора, удвои аванса на Вердер. Десет минути преди края на мача старши треньорът на гостите Маркус Гиздол пусна на терена Шиплок и в следващите пет минути той започна да вкарва - за 2:1 и за 2:2 съответно в 86-ата и в 90-ата минута.

Фортуна Дюселдорф инкасира четвърта загуба в последните си пет мача, като този път отстъпи с 1:3 пир визитата на устремилия се към Европа отбор на Айнтрахт. Александър Майер откри резултата в 30-ата минута, а пет след началото на второто полувреме Сърджан Лакич покачи на 2:0 за Айнтрахт. Дани Шахин, който миналата зима беше атакуван с оферта от българския шампион Лудогорец, върна едно попадение за Фортуна в 78-ата минута. Натискът на гостите в последните 12 минути обаче беше наказан от Александър Майер, който завърши контраатака за 3:1. Така тимът на Дюселдорф остана на 15-а позиция с 30 точки, но може и да се смъкне на 16-о място стига Аугсбург вземе поне една точка при визитата си на Фрайбург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация