Стоилов: На "Българска армия" се играе трудно

16:24
Стоилов: На "Българска армия" се играе трудно
Наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов говори пред медиите два дни преди гостуването на ЦСКА в мач от 25-ия кръг на NEWS7 футболно първенство.

- Имахме достатъчно време да се подготвим за мача. Футболистите са в добро състояние. Изключение прави Вандер, който все още не е напълно възстановен и ще преценим в последния момент дали да го вземем в групата.

- Да очакваме ли сериозни промени в състава?


- Ще преценим това в последния момент. Ботев има достатъчно футболисти, които могат да влязат в игра. Тяхната работа е на терена да доказват и защитават нашето доверие. С представянето си на терена всеки футболист защитава или поставя под въпрос мястото си в отбора. Надявам се, че всеки, който излезе на терена, ще се представи на ниво, както се случва до момента.

- Противникът ви е ранен след загубата в дербито с Левски, това от полза ли е за Ботев според Вас?

- Големите отбори са опасни, когато са ранени. Нормално е да имат проблеми след загубата в дербито, но те ще се опитат да се представят на ниво. За мен обаче е важно Ботев да покаже това, което може. Ще се надиграваме с ЦСКА и ако сме по-добри и заслужаваме, можем да спечелим. На "Българска армия" се играе трудно, но ако се представим близо до максимума на нашите възможности, на противника ще му е много трудно да ни надиграе. Ако покажем лъкатушене във формата, е нормално да загубим. Това важи за всички мачове.

- Влиза ли равенството в плановете Ви?

- Честно казано, равенството е последното, за което мисля, не само сега , но и по принцип. Искам резултатът да отговаря на показаното на терена. Ние трябва да работим и да се доказваме в мачовете. Всеки мач е възможност за футболистите да покажат, че са добър отбор.

- Няколко думи за новото попълнение – Ромарио Кортзорг?

- Наблюдавахме този футболист и след като сме го привлекли значи вярваме, че той има необходимите качества. Добре е, че ще има един месец да тренира с отбора. Това би трябвало да помогне за адаптацията му в България и Ботев. Млад е и може да играе на всички позиции в атака, включително и зад нападателя. Има бъдеще, но в крайна сметка всичко зависи от него.

- Къде виждате Ботев в края на сезона?

- Не съм гадател, не мога да ви кажа. Всичко зависи от представянето ни в мачовете до края. Ако печелим, ще задържим мястото си, а може и да се изкачим. Ако не печелим, ще слизаме надолу в класирането. От нас зависи. Не са важни приказките, а действията на терена.

- Тежи ли в отбора мисълта, че при евентуална победа вратата към Европа се отваря широко?


- Въпреки, че пред отбора не е била поставена цел, амбиция не е липсвала, както сега, така и през есента. Казах още в началото, че ако Ботев играе добре, нищо чудно да се случат и добри неща. До момента се представяме добре и до края на сезона ще се опитаме да спечелим максимален брой мачове. Аз съм далеч от мисълта, че Ботев е непобедим и няма да е нещо ненормално, ако допуснем поражение, но с играта, която показаха футболистите дотук, те сами завишиха очакванията и изискванията на публиката към нас. Според мен, отборът може да играе още по-добре. Имаме да изчистваме доста детайли. Детайлите във футбола са много важни. Като цяло обаче имаме едно добро лице. Ако спечелим срещу ЦСКА, наистина ще имаме сериозна преднина, но това не ни гарантира нищо. Не трябва да допускаме несериозно отношение към нито един противник и нито една тренировка, ако искаме да растем. Точно това искам от моите футболисти, те трябва да мислят по този начин. Те трябва да са изключително отговорни на терена, към това съм безкомпромисен. Не приемам оправдания от рода на атмосферни условия и сгъстен цикъл. В кариерата си съм се убедил, че ако имаш силен характер подобни обстоятелства не могат да бъдат проблем.

- Ще подходите ли по-различно от тактическа гледна точка в предстоящия двубой?

- Като тактика и изисквания аз никога не се променям дори да играем с Барселона. Ако противникът ни е по-агресивен и ни притиска, нормално е да имаме и моменти, в които да се защитаваме. Но винаги съм искал да се надиграваме и ако бъдем надиграни да приемем поражението. Това води до изграждане на манталитет у футболистите. Не обичам отборът ми да е боксова круша, защото по този начин най-много да стигнем до някой исторически „хикс” в европейски мач, но не и до нещо голямо.

- Ще наблюдавате ли мача между Локо Пд и Левски?

- При всички положения ще има човек от нашия щаб на мача. Честно казано обаче, този мач ме вълнува единствено от гледна точка на разузнаване.

- През седмицата казахте, че Ботев ще привлече максимум още двама футболисти. Може ли да разкриете на какви постове?


- Мога да кажа само, че повече нападатели няма да взимаме. Задължително е да привлечем един играч, а втори не е проблем ако не успеем. За следващия сезон се очертават 38 мача за първенство, плюс тези за купата, така че ще ни трябва една стегната група от играчи, плюс няколко юноши, които да изнесат сезона.

- Имате ли планове за лятната подготовка?

- Имаме готови 2-3 варианта, но изчакваме да видим датите за началото на следващото първенство, както и дали ще участваме в евротурнирите. Когато има яснота по тези въпроси, ще изберем и обявим как ще протече подготовката ни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sakata_97
02.05.2013 16:36

Ботев ще бият свинетата с лекота,а Мъри по-рождение си е Левскар,а това води до добро предчуствие спрямо феновете на Левски,прогноза 0:3 за Ботев