Радуканов: Мобилизирани сме за мача с Ботев

15:33
Радуканов: Мобилизирани сме за мача с Ботев
Старши треньорът Милен Радуканов е сигурен, че ЦСКА има нужда от подкрепата на публиката след поражението с 1:2 от Левски в дербито на "А" група миналия кръг. В събота червените посрещат Ботев Пловдив в мач от 25-ия кръг на шампионата. На редовния си брифинг, Радуканов заяви, че тимът ще бъде максимално мобилизиран срещу този съперник.

"Ботев се движи по възходяща линия. Ние сме максимално мобилизирани за този мач. Мислим единствено за успеха. При всички положения ще променим някои неща, но като цяло знаете с какви футболисти разполагаме. Имахме леки проблеми. Мишел Платини тренира наравно с всички останали. Когато трябва, ще играе. Винаги е добре, когато се намери най-оптималният вариант на състава. Промените при нас се налагат заради контузии в отделните линии на игра. Важното е всеки, който влезе, да играе на 100 процента от възможностите си. Освен Венцислав Василев, Серж Нюаджи също е контузен", заяви Милен Радуканов.

"Борис Галчев е един много добър футболист, аз съм много доволен от неговия престой тук, докато работехме заедно. Смятам, че ако беше тук, щеше да има благотворно присъствие. Останал съм с добри впечатления от Цветан Василев и това, което вършат в Ботев", допълни треньорът, който преди време беше начело на пловдивския клуб.

Запитан за гроба, който беше "изкопан" от феновете на терена на стадион "Българска армия" в знак на протест срещу управлението на Титан, треньорът отговори: "Публиката има право на собствено мнение. Надявам се да дойдат на мача и да ни подкрепят. Когато публиката не е доволна и изразява така мнението си, влияе и на футболистите. Лесно е да се подкрепя, когато отборът върви и всичко е цветя и рози. Когато загубиш, българинът обича да мачка, да го смачкаш още повече. Много е важно да подкрепяш човек, когато има нужда".

Радуканов се върна и към загубата от Левски миналата седмица. "Във футбола е така, идва следващ мач. Гледах няколко пъти двубоя с Левски, обсъдихме го с играчите. Имахме и разбор. Сигурно ще тежи, не може да не тежи такава загуба. Видях се със собственика и ръководството, продължаваме да работим, нямаме никакви проблеми. Грешката при втория гол на Левски е на всички, не само на един или двама. Играем често, но няма да се оплакваме. Няма проблем да играем през три дни", каза още Милен Радуканов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация