Митов: Не пускам юноши, за да отбия номера

15:43
Митов: Не пускам юноши, за да отбия номера
Юношите на Левски имат своето място в първия тим на "сините", заяви наставникът на Левски Николай Митов.

Спецът говори в "Студио Дерби" 2 дни след успеха във Вечното дерби над ЦСКА с 2:1.

Победният гол вкара Жоао Силва в последните минути, но влезлият като резерва Антонио Вутов също имаше своя дял в организирането на атаката.

"Не пускам юношите, за да отбия номера. От Антонио Вутов тръгна ситуацията за победния гол срещу ЦСКА. Бъдещето е в младите, но не да ги налагам, а да се борят за мястото си. Вутов е на 16 години и сега расте. Анаболизираме ли го сега, направо му казваме "Приключваме те догодина". Работи се и по бързината. Ясен Якимов нонстоп се интересува от мненията на колеги и е много в час по въпроса", сподели Митов за използването на младите таланти от школата на клуба.

По повод евентуалното му оставане като треньор на Левски след лятото, той добави:

"Този въпрос не към мен. В момента мисля само за първенството и Купата. Иво Тонев ми каза в началото само "Всичко зависи от теб". Играем мач за мач, това е програмата". "Вече 48 часа, моите мисли са в друг мач. За мен надиграхме ЦСКА и заслужено победихме. Да, голът падна в 90-ата минута, но футболът се играе до края. Съжалявам, че още първото полувреме не си решихме мача. През второто полувреме имаше 1 момент, в който дадохме инициативата и ни вкараха гол, най-важно беше крайният завършек. Моите мисли са към следващия съперник. Вечното дерби вече е в миналото. Не искам да коментирам нашите шефове, но държа на моите футболисти и те показват, че са хора с характер. На играчите им казвам, че искам раздаване на терена. Получава се, това ще искам до края. Духът и желанието да го има, това искат хората. Не съм съгласен, че мача с Лудогорец ще реши първенството. Всеки двубой е важен за нас", каза още Митов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация