Русия - Швеция превю

19:40
Русия - Швеция превю
БАЛАНСЪТ

Шведите не са пропускали да преминат груповата фаза през последните три първенства, като за пръв път го направиха на Евро 2000 в Белгия и Холандия. Приоритет номер 1 за Ларс Лагербак е да задържи този рекорд. Комбинацията от млади и опитни играчи е на път да се справи отново, въпреки че имат една победа срещу Гърция и загуба в последната минута от Испания. Дори и равен ги устройва срещу Русия, които са с по-лоша голова разлика.

Неприятна контузия обаче може би ще лиши шведите от Златан Ибрахимович.
И докато момчетата в жълто имат проблеми с контузиите същото може да се каже и за тези в бяло. Андрей Аршавин, звездата на отбора, може и да се върне в игра след наказание, но това още е под съмнение, след като нападателят беше сполетян от травма точно преди и след това по време на първенството.

Гуус Хидинк обаче е достатъчно опитен, за  да осъзнава, че кампанията на руснаците стигна доста надалеч. Все пак неговият отбор успя да премине през квалификациите, напук на скептиците, когато елиминираха Англия миналата година, и няма да е чудно, ако успеят да направят същото и сега.

ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ


В историята си тези два отбора са се срещали няколко пъти и равносметката е 4 равни мача, и по 3 победи.

След разпадането на СССР те са играли помежду си три пъти: на Световното през 1994 в Щатите, когато Швеция победи с 3:1, четири години по-късно в приятелски мач отново те измъкват победата с 1:0, а след още четири години в Москва завършват 1:1.

ОТБОРНИ НОВИНИ

РУСИЯ

Андрей Аршавин се завръща след наказание, въпреки че треньорът Гуус Хидинк все още обмисля дали да го включи в стартовия състав или не. Динияр Билялетдинов е под въпрос. Юрий Жирков и Сергей Семак трябва да се отърсят от критиката, за да се справят с поставените им задача в толкова важния мач.

Вероятен състав: Акинфеев, Анюков, Колодин, Игнашевич, Жирков, Турбински, Семак, Зирянов, Саенко, Аршавин и Павлюченко.

ШВЕЦИЯ

Треньорът Ларс Лагербак ще заложи на най-силните си играчи, но Златан Ибрахимович е малко вероятно да издържи пълните 90 минути, поради проблемите, които има с коляното. Той може да бъде използван евентуално като резерва.

Вероятен състав: Исаксон, Стоор, Мелберг, Хансон, Нилсон, Елмандер, Свенсон, Андерсон, Люнгберг, Ларсон и Розенберг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация