Реал Сосиедад гледа уверено към Шампионска лига след успех над Валенсия (видео)

00:36
Реал Сосиедад гледа уверено към Шампионска лига след успех над Валенсия (видео)
Отборът на Реал Сосиедад направи огромна крачка към Шампионската лига, след като пред собствена публика победи Валенсия с 4:2 в пряк мач за 4-ото място. Тимът от Сан Себастиан вече се откъсна на 5 точки от основния си конкурент в битката за последния билет за най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Домакините бяха по-настойчиви в края на мача и измъкнаха ценните три точки, които ги утвърдиха на четвъртата позиция, даваща право на участие в квалификациите на Шампионска лига.

Поражението пък остави Валенсия на шесто място с равни точки, но с по-лоша голова разлика от петия Малага.

Роберто Солдадо откри резултата в полза на Валенсия в 25-ата минута, но защитникът на баските Иниго Мартинес изравни в 34-ата. Уругваецът Чори Кастро изведе синьо-белите в резултата в 73-ата минута. В самия край на мача двата отбора си размениха бързи голове за крайното 4:2. Иманол Агирече направи 3:1 в 86-ата минута, а Жонас Гонсалвеш Оливейра намали в 90-ата. В последните секунди на мача отново Агирече вкара втория си гол в мача за крайното 4:2.

Състави:

Реал Сосиедад: Браво – М. Гонсалес, Де ла Бея, Карлос Мартинес, Иниго Мартинес – Яраменди (88-Рубен Пардо), Бергара, Чаби Прието (89-Ансотеги), Вела, Чори Кастро (77- Сурутуза) – Агирече. 

Валенсия: Диего Алвеш Рикардо Коща, Матьо, Жоао Перейра, Сисоко (80 – Н. Валдес) – Албелда (76-Куардадо), Банега, Фегули (72- Пиати), Парехо, Жонас – Солдадо.    

Ето как изглежда програмата на съперниците за четвъртото място, даващо право на участие в плейофа на Шампионската лига. Ключова роля в тази битка може да изиграе Севиля, защото именно с андалуския тим ще се срещнат и трите кандидати за лигата на богатите.Същото важи и за борещият се за оставане Гранада. И трите отбора замесени в битката за Шампионската лига имат до края, две домакинства и три гостувания.  

4. Реал Сосиедад (58 точки)
Хетафе (г)
Гранада (д)
Севиля (г)
Реал Мадрид (д)
Депортиво (г)

5. Малага (53 точки)
Гранада (г)
Реал Мадрид (г)
Севиля (д)
Депортиво (д)
Барселона (г)

6. Валенсия (53 точки)
Осасуна (д)
Райо Валекано (г)
Хетафе (г)
Гранада (д)
Севиля (г)

Напомняме Ви, че Малага няма да може да вземе участие в европейските клубни турнири през следващия сезон, тъй като УЕФА наложи тежко наказание на отбора за един сезон заради неплатени заплати и данъци. Санкцията обаче не означава, че възпитаниците на Мануел Пелегрини няма да се борят до последно за 4-ото място, което би осигурило на клуба солидни приходи от ТВ правата. От друга страна също така, Малага ще може да обжалва крайната мярка на Европейската футболна централа.


Real Sociedad-Valencia 4-2 Highlights All Goals by marcoxxx46

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Messi9818
29.04.2013 14:12

Браво Сосиедад..невероятен сезон правят просто мисля че това е реалният отбор който трябва да заеме 4то място..дори и да не го заемат това е тимът но по-вероятно е да се настанят на 4то място*smile*

LMessi_Barca
29.04.2013 11:50

Браво Сосиедад!!! Уникални сте!!! А и ми донесохте 227 лева в еврото!!*beer*

tearsss
29.04.2013 09:53

За последните 24 мача Сосиедад имат само 1 загуба в пъвренството от Реал Мадрид с 4:3 на Бернабеу.Направо немога да повярвам че този отбор прави тези неща- да смазва Малага,Барселона,Валенсия като домакини ...Дано влезнат в групите !

shifter_fd
29.04.2013 07:43

Страшен мач направиха тия!!! *beer* Просто да ти е кеф да гледаш такива мачове!