Класика за Миньор срещу Етър като гост

19:06
Класика за Миньор срещу Етър като гост
Миньор победи Етър с 3:0 като гост в среща от 24-ия кръг на българската футболна "А" група, но "чуковете" не успяха да стопят аванса на Локомотив София и Черно море в борбата за оцеляване в елита. Миньор е 14-и с актив от 20 точки, а Локомотив и Черно море са съответно с 23 и 24 пункта след своите победи в неделя.

Миньор беше далеч по-добрият отбор Сливен, а този резултат беше най-лекият изход на мача за Етър. Перничаните създадоха редица положения още в първите минути, но стигнаха до попадение едва в 35-та минута, когато Дормушали Саидходжа извърши нарушение в наказателното поле на Етър, а Томислав Павлов беше точен от бялата точка. Именно той вкара и второто попадение в мача, след като се възползва от пробив и асистенция на Якосонго Джиби Нджой 16 минути преди мача. В 82-та минута пък Салас Окечукво оформи крайното 3:0.

След победите на Локомотив София с 3:2 над Монтана и на Черно море с 5:1 над Пирин Гоце Делчев, Миньор остана в зоната на изпадащите. Все пак, перничаните намалиха аванса на Ботев Враца на една точка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация