Майнц прекъсна серия от три поредни загуби

18:42
Майнц прекъсна серия от три поредни загуби
Майнц 05 завърши 0:0 с гостуващия Айнтрахт Франкфурт в мач от 31-ия кръг на германското футболно първенство. Така възпитаниците на Томас Тухел прекъснаха серия от три поредни загуби и се изкачиха на десето място с 40 точки. Гостите от Франкфурт пък прогресираха до петата позиция с 46 точки и запасиха сериозни шансове за участие в Лига Европа наесен.

Двубоят беше доста оспорван, но с малко положения пред двете врати. Николай Мюлер можеше да изведе домакините напред, но пропусна сам срещу Ока Николов в средата на първото полувреме. Малко преди почивката Александър Майер имаше шанс за гостите, след като засече от въздуха центриране от дясно, но Кристиан Веткло показа страхотен рефлекс и изби.

Майнц 05 започна по-активно след почивката, но в 47-ата минута попадение на Андреас Иваншиц беше отменено заради засада, а малко по-късно Николов спаси опасен удар с глава на Зденек Поспех. Себастиан Роде пък можеше да донесе победата на гостите в 82-ата минута. При бърза контраатака той получи топката фронтално на 15 метра от вратата, но шутира право във Веткло.

Майнц допусна шести пореден мач без успех в Бундеслигата и на практика загуби шансове да се пребори за място в европейските клубни турнири за следващия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация