Новият \"син\" любимец Иван Цачев: Ще ми се да вкарвах често на ЦСКА, не на Спартак Вн

10:53
Новият \"син\" любимец Иван Цачев: Ще ми се да вкарвах често на ЦСКА, не на Спартак Вн
Преди няколко месеца нападателят на Левски Иван Цачев привлече вниманието на футболната общественост, след като вкара шест гола на Спартак Варна в мач от дублиращата група. Сега с гръм и трясък Цачев напомни на всички за футболните си качества, след като отново разплака родния Спартак, но този път мъжкия тим, и то със "скромните" три гола. След мача в неделя, Цачев се съгласи да говори пред "Меридиан Мач" затова как се чувства на "Герена", за мечтите си и за себе си извън терена.

- Иване, очакваше ли да отбележиш хеттрик още в шестия си мач за мъжкия тим на Левски?

- Естествено, че не съм очаквал. Но пък съм много щастлив, че вкарах три гола и помогнах на отбора да постигне толкова убедителна победа над Спартак Вн, което бе важно за нас, за да се доближим до титлата.

- През есента вкара шест гола на дублиращия тим на родния си Спартак Вн, а сега три на първия отбор. Може ли да се каже, че за теб Спартак Вн е като ЦСКА за Гонзо?

- Честно казано, бих предпочел да им сменим местата и да бележа всеки път, когато играя срещу ЦСКА. Не знам защо се получава така, че всеки път вкарвам много голове на Спартак, може би е съдба и в известна степен късмет. Е, сигурно аз самият също имам някаква заслуга (б.а. смее се). Желанието ми е да отбелязвам повече голове независимо на кой отбор и да се доказвам с всеки изминал мач.

- Заедно с Валери Домовчийски сте сред най-младите нападатели, реализирали хеттрик за Левски. Тези три гола срещу Спартак Вн ще ти дадат ли повече увереност и самочувствие в оставащите мачове?

- Да. Надявам се да продължа да показвам добра игра. Дано да имам шанса да вкарам още голове или пък да подам на съотборник, който ще вкара. Но понякога всичко опира и до шанса и това да бъдеш на точното място.

- Какво помогна на Левски да се преобрази след отпадането от Пирин в турнира за Купата на България?


- Просто си взехме поука от случилото се, постарахме се да изчистим грешките си и да продължим напред. След този мач се нахъсахме и мобилизирахме максимално, защото няма да бъде честно две поредни години Левски да остане с празни ръце. Сега вече всичко зависи от нас, тъй като имаме две точки преднина. Предстоят ни три много важни мача, които трябва да изиграем на върха на възможностите си, за да зарадваме нашите привърженици с титла по повод 95-годишнината на клуба.

- След двубоя Емил Велев те похвали пред журналистите. На теб лично какво ти каза в съблекалнята?

- Поздрави ме и каза да продължавам в същия дух. Но аз не очаквам да ми свалят звезди за представянето ми в този мач, имал съм шанс - отбелязал съм три гола. В Левски са събрани най-добрите футболисти в България и ако на всеки тръгнем да сваляме звезди, къде ще стигнем!

- Кой от по-опитните футболисти в Левски ти помага най-много да се адаптираш по-бързо към отбора?


- Всички в съблекалнята ми помагат по някакъв начин, все пак съм там едва от пет месеца. Най-близък съм обаче с Еньо Кръстовчев, Миро Иванов, както и с Балтанов и Генев, които ми дават съвети как да се държа като ми повтарят, че трябва да бъда естествен и да се старая много по време на тренировките и съответно в мачовете. Иначе най-добрите ми приятели са Стефан Станчев и Георги Чакъров. Те двамата са ми като братя. За тях мога да кажа, че са истински приятели. Прекарваме заедно по-голямата част от времето си, живеем заедно и си помагаме. С Недялков също сме близки приятели.

- Какво изпита, когато влезе за първи път в съблекалнята на мъжкия отбор?


- Бях притеснен как ще ме приемат, защото в тази съблекалня няма случайни футболисти. От друга страна обаче, бях много щастлив, че съм част от този отбор.

- На "Герена" си от 2003 година, кой те доведе в школата на Левски и откъде тръгна професионалният ти път?

- Играя футбол от малък, мога да кажа, че баща ми ме запали по футбола, но и мама беше съгласна да се занимавам с този спорт. Все пак за едно дете е много важно да спортува. Така ме записаха в една частна школа във Варна, която вече не съществува. За съжаление счупих ръка, което малко ме отдалечи от футбола, но пък след това отидох да тренирам в школата на Спартак (Вн). Тук искам да изкажа големи благодарностите на Димитър Митов, който ми помогна изключително много, когато бях в Спартак. На този човек дължа много. После имаше един футболен турнир в Албена, на който станах голмайстор като бях обявен и за най-добър нападател и дори вкарах два гола на Левски. На същия турнир Альоша Димитров е следил изявите ми, харесал ме е и впоследствие ме доведе в школата на "сините", одобриха ме и ето че вече шест години съм на "Герена".

- Според теб кои са най-талантливите и перспективни футболисти в България, на възраст до 20 години?

- Сашко Тонев и Николай Чипев са много добри футболисти и съм сигурен, че ако им се дава по-често шанс за изява, ще докажат възможностите си. Сигурен съм, че от тях ще излязат големи футболисти. Иначе бих посочил също Момчил Цветанов от Литекс и Мишо Александров, който обаче не играе в България.

- Кой ти е любимият футболист и има ли някой, на когото подражаваш?


- По принцип много харесвам Тиери Анри и Роналдо, както и Бербатов. Въпреки това обаче няма такъв футболист, на когото искам, или се старая да подражавам. Искам да бъда себе си, не искам да се правя на някой друг. Иначе любимият ми тим е Манчестър Юнайтед и се надявам, че ако Анри играе на финала на Шампионската лига да не ни вкарва голове.

- Стигат ли мечтите на Иван Цачев до Манчестър Юнайтед?


- Мечтите ми стигат дотам, но реалността е друга. В Манчестър Юнайтед играят извънземни футболисти. Харесват ми испанското и холандското първенство, така че дано някой ден играя в клуб от тези две първенства.

- А какво прави Иван Цачев извън терена?

- Иван Цачев извън терена си седи вкъщи пред компютъра. Не обичам да излизам, да ходя по заведения, ако няма конкретен повод. Както казах, свободното си време го прекарвам с двете си братчета (б.а. Станчев и Чакъров). Сега при нас отвориха летен бар, който ще бъде спасението ни в летните жеги. Също така съм студент в НСА, в треньорския факултет.

- А би ли разказал нещо за семейството си, имаш ли братя или сестри?

- Единствено дете съм и затова на родителите ми им е толкова мъчно, че съм далеч от тях. Майка ми работи като счетоводителка, а баща ми в една бензиностанция. Мисля, че не съм им създавал много проблеми, тъй като бях послушно дете. Родителите ми са ми помагали много и продължават да го правят. Винаги са ме подкрепяли и са били до мен, затова мога само да им кажа едно голямо "Благодаря".

- В днешно време повечето млади хора играят доста хазарт, ти самият хазартна личност ли си?


-Не. Играл съм няколко пъти "Еврофутбол" като съм залагал на мачове от чуждестранните първенства и честно казано съм загубил пари. Така че мен хазартът не ме влече.

- Като по-малък на кой футболист от Левски симпатизираше?

- Определено на Георги Иванов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

UltraBlueHool
19.05.2009 19:00

Уникален просто.Повече шанс трябва да му се дава.Видяхте с/ъ Спартак , но не само заради 3-те вкарани гола , просто заради Тиберканин който се спъваше всеки път в топката и неможа да отиграе една топка.Цачев го замести перфектно и вкара хетрик.Пожелавам му успех занапред със синята фланелка и да вкара още много голове, а и забравих ЛЕВСКИ ШАМПИОН!