Каменица Фен Купа започна днес на стадион "Осогово"

14:16
Каменица Фен Купа започна днес на стадион "Осогово"
Полуфиналната фаза на 11-то издание на Каменица Фен Купа започна днес на стадион "Осогово" в Кюстендил. В първия регионален полуфинал играят 32 отбора от Благоевград, Перник и града домакин. Началото официално бе дадено от Ясен Любенов, директор "Маркетинг" на "Каменица" АД, кмета на Община Кюстендил Петър Паунов, областния управител Владислав Стойков и много други приятели и поддръжници на Каменица Фен Купа.

Официалните гости пожелаха успех на тимовете от региона, които в неделния ден ще излъчат шампионите и техните подгласници - двата тима ще продължат футболните битки по пътя към "Маракана". Точно митичният стадион в Рио очаква шампионите на Фен Купа 2013, а за първи път в историята на турнира заедно с тях ще пътува още един фен, който ще може да вземе със себе си и двама свои приятели.

Новостите в тазгодишното издание на турнира не се изчерпват само с пътуването до Рио. От тази година в един отбор могат да се включат с двама играчи повече и така един тим вече дава шанс за изява на общо до 10 играчи. Схемата на турнира се доближава до тази на големите футболни форуми с групова фаза и директни елиминации след това, които позволяват на всеки отбор, преминал ситото на квалификациите, да играе поне по 3 мача в групова фаза.

Част от емоциите на стадион "Осогово" са и специалните игри от партньорите на Каменица Фен Купа. Тази година участниците в регионалните полуфинали отново играят в екипировка на adidas, и с топката за Купата на конфедерациите 2013 adidas Cаfusa.

Четири часа преди Vечното дерби в българския футбол на терена на стадион "Осогово" един срещу друг в сини и червени екипи излязоха отборите на местната власт, водена от областния управител Владислав Стойков, и ветераните на Велбъжд. Мачът завърши 2:2 в редовното време, а след дузпи победиха представителите на Общината с 6:5.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация