Аниели: Италианският футбол вече не е интересен

22:35
Аниели: Италианският футбол вече не е интересен
Президентът на Ювентус Андреа Аниели смята, че италианският футбол вече не е интересен за феновете.

Босът на Старата госпожа сподели, че се надява за в бъдеще клубовете от Ботуша да започнат да следват примера на своите колеги от Англия, тъй като Висшата лига е изключително привлекателна за феновете по целия свят.

"Интересно ли ви е да гледате мач от Серия А в последните години? Стадионите са полупразни, има прекалено много насилие по трибуните. Казано с други думи, това не е най-позитивният продукт", обяснява Аниели, цитиран от "Financial Times".

"По английските стадиони можеш да прочетеш реклами на китайски. Ние също имаме възможност да привличаме мултинационални компании за спонсори, но говорим за средства от техните локални бюджети. Надявам се в скоро време продуктът на италианския футбол да е такъв, че да преговаряме с ръководителите на мощните финансово компании", надява се Андреа Аниели.

Въпреки че италианският футбол запада след скандала Калчополи от 2006 година, Ювентус успя да се възстанови от вредите, които получи. В последните две години торинци отново се превърнаха в най-силният италиански клуб.

"Настоящият отбор има огромен потенциал. Чувствам този проект като нещо мое. Преди време наблюдавах великите селекции на Юве като привилигирован наблюдател. Сега знам, че аз създадох, този отбор", гордее се президентът на бианконерите.

"Марката Юве пак набира сили, като това е спомогнато от историята за нашето завръщане на върха. Сега сме фокусирани върху това да бъдем лидерите, които ще дръпнат целия италиански футбол нагоре", казва още босът на Ювентус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Omen
27.04.2013 20:22

така трябва Анели,кактоп баща ти го правеше навремето преди 10-20 години

futbolista_rs
27.04.2013 11:26

Без добрата политика на Аниели щяхме да пръскаме пари без резултати. Все някога Дел трябваше да си замине. Търсеше се бързина и свежест в атаката.

fen_diego
26.04.2013 23:07

Можеш да се гордееш с много работи, но точно ти беше главният човек, който махна Алекс от отбора, и поради тази причина, едва ли ще можеш да направиш нещо, за да те уважават истинките фенове на този велик отбор ! ! !

vrajev
27.04.2013 10:54

ти не си добре фен диего вика диего е най не успешния трансфер на юве ти ако си им фен тоя диего ко напрай за нас че и президента плюеш олинга ако не беше аниели нито стадион нито 2 поредни титли щеше да видиш