Гърция - Испания превю

19:39
Гърция - Испания превю
Испанците влизат в действие в сряда срещу Гърция, въпреки че няма да бъдат с добре познатия ни отбор. След като си осигуриха участие на 1/4-финалите, треньорът на "ЛА Фурия" с удоволствие ще даде шанс на резервните състезатели да се изявят.

Въпреки че тази среща несъмнено ще бъде от полза за играчите, които не са се изявявали до момента (Рубен Де ла Ред, Дани Гуиза и Серджо Гарсия), треньорът трябва  да внимава.

Преди две години Испания стартира на Световното първенство, като вкара 4 попадения на другия евро участник в групата Украйна и си подсигури класирането напред, като победи във втората си среща Тунис. Няколко дена по-късно това не бе толкова лесно и те достигнаха до мъчителна победа с 1:0 над Саудитска Арабия.

Титулярите ще се насладят на заслужената си почивка, но проблемът може да дойде от евентуален спад в тяхната моментна форма. След снощния мач на Холандия, в който т.н резерви изнесоха футболна лекция на северните ни съседи от Румъния нищо чудно довечера и Гърция да получи урок от младите испански звезди.

Като заговорим за Гърция, то трябва да отбележим трагичното представяне на отбора на този форум, а тяхната мисъл за предстоящия мач (техен последен) ще бъде насочена единствено към това как да докажат, че не са най-слабите на Евро 2008. Възпитаниците на Ото Рехагел останаха единствени до момента без спечелена точка, след загубите от Швеция (0:2) и Русия (0:1).

Очакванията от страна на техните фенове не срещнаха нужното покритие в игрови аспект и напълно логично южната ни съседка ще се прибере в своята родина още след първия етап от борбата. Стабилната защита и силна предна линия, които изведоха отбора до титлата преди 4 години в Португалия този път липсваха. Схемата на игра, която преминаваше от 5-3-2 в 3-5-2 не донесе нужните резултати.

Рехагел бе приятно изненадан от своите настоящи шефове като му бе предложен нов договор до 2010 година. Това бе явен знак на признателност от тяхна страна, въпреки ранното отпадане на сегашния форум. Доверието, което му бе оказано най-вероятно ще му даде нови сили, за да поведе своите момчета към класиране на първенството в ЮАР през 2010 година, но това което трябва да направи е да промени схемата на игра и да премине към по-офанзивен футбол, защото този път ясно се видя, че без голове няма и победи.

Тази среща се явява последна с националната фланелка за трима играчи с изключителен принос към отбора. Ангелос Басинас, Антонис Никополидис и Параскевас Анцас ще отстъпят местата си на по-младите им колеги. Капитанът на Гърция и вратарят на местния гранд Олимпиакос бяха част от отбора, спечелил европейската титла на предното първенство.

ОТБОРНИ НОВИНИ

Гърция

Рехагел също спомена, че може да вкара някои от резервите в игра като остави на скамейката Юркас Сейтаридис и Василис Торосидис. Халфът Йоргос Карагунис е под въпрос. Лукас Винтра, Никос Спиропулос и нападателят Димитрис Салпигидис  ще започнат в стартовия лист, като също така, въпреки грешката си срещу Русия ще играе и Антонис Никополидис.

Вероятен състав: Никополидис, Винтра, Киргиакос, Делас, Спиропулос, Басинас, Тциолис, Кацуранис, Аманатидис, Салпигидис и Харистеас.

Испания


Арагонес ще започне мача с 10 нови играча като единствения, който остава в стартовия лист е Иниеста, поради липсата на Касорла. Пепе Рейна ще бъде предпочетен пред Андрес Палоп, като има вероятност вратарят на Севиля да вземе участие през втората половина.

В атака Дани Гуиса, който е голмайстор в изминалото  испанско първенство ще си партнира със Серхио Гарсия.

Вероятен състав: Рейна, Арбелоа, Наваро, Хуанито, Албиол, Иниеста, Ксаби, Алонсо, Де Ла Ред, Фабергас, Серхио Гарсиа, Гуиса

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация