Христо Бонев откри Ариана Аматьорска Лига в Пловдив

18:24
Христо Бонев откри Ариана Аматьорска Лига в Пловдив
Днес, с рекордните за Пловдив 207 отбора, стартира четвъртото издание на националния турнир Ариана Аматьорска Лига. Легендата на българския футбол и Локомотив Пловдив Христо Бонев откри надпреварата, като изпълни центъра в първия мач за годината между женския тим "ФК Екомет 90" и "LPC -TOP ELEVEN-".

Пловдивчанки доказаха, че "цар футбол" не е само за мъже, показвайки страхотна сработеност, бързи комбинации и финтьорски умения. Макар да загубиха срещата си с 0:2, момичетата от "ФК Екомет 90" спечелиха симпатиите на зрителите в модерния спортен комплекс "Оптимум".

Христо Бонев даде начало на Ариана Аматьорска Лига 2013 в Пловдвив с думите: "Вече четири години този турнир радва пловдивчани и развива футбола. Като истински приятел на инициативата, искам да пожелая успех на състезателите. Нека късметът да е с тях и да отбелязват красиви попадения, както правехме ние навремето. Радвам се, че и женски отбор се в включил, защото футболът е за всички."

2070 любители футболисти в 207 тима се впускат в битка за титлата в Пловдив през този уикенд. Надпреварата се очертава да бъде изключително равностойна с оглед записалите се участници. Шампионът от миналото издание "Калояново", но под името "ОАЗИС", както и първенецът от 2011 година - "Райкомерс", ще се борят за титлата "под тепетата". Вторият тим от състезанието през 2012-а "Интернационале" също е в списъка с претендентите, както и
водачът в класирането Градска футболна лига на Пловдив "Имхотеп".

В рамките на надпреварата ще бъдат изиграни общо 207 мача, като в неделя (21 април) ще стане ясен регионалният шампион на Ариана Аматьорска Лига в Пловдив. Решителният мач за титлата започва точно в 17.40 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари