Чиро Ферара: Ювентус се нуждае от мотивация, горд съм, че ще водя отбора

10:02
Чиро Ферара: Ювентус се нуждае от мотивация, горд съм, че ще водя отбора
Защитникът на Ювентус Чиро Ферара, който преди няколко години прекрати футболната си кариера, ще води "бианконерите" в оставащите до края на сезона мачове. Бившият футболист няма треньорски опит, но сподели, че се чувства горд от предоставената му възможност.

"Благодаря на всички, които прецениха, че мога да съм от полза в този труден момент. Вероятно това се дължи и на миналото ми в тима. Не съм се стремял към този пост, но бях на разположение, ако ме потърсят. Играх за Ювентус от 1994 до 2005 година, когато се отказах от футбола. За мен е голяма чест сега да водя този отбор. С Блан и Секо постигнахме договорка да имат пълното право да ме заменят след края на сезона или да ме оставят начело, както преценят за нужно. Горд съм, че ще водя оставащите два мача, пък после каквото стане", бе първата реакция на Ферара след назначаването му.

Новият наставник на "старата госпожа" иска да види един различен Ювентус в оставащите до края на сезона два мача и сподели, че футболистите нямат проблеми с физическата подготовка, а по-скоро с мотивацията си.

"Целта ми е да видя различен Ювентус в оставащите мачове. Знам, че времето ми е ограничено и трябва да се действа веднага. Не мога да променя изцяло всичко, но се надявам до края на седмицата да съм наясно кои детайли имат нужда от промяна. Най-важното е играчите да осъзнаят в каква ситуация се намира клуба. Понякога нещо малко може да доведе до сериозна разлика. Не мисля, че проблемът е във физическата подготовка, по-скоро е нужна правилната мотивация", сподели още бившият защитник.

Чиро Ферара ще се опита да разграничи работата от приятелството си с някой от играчите, които до скоро му бяха съотборници. Новият треньор на Юве смята, че не се нуждае от много време и приказки, за да обясни на футболистите какво точно иска от тях.

"Не мисля, че ще ми е нужно много да говоря с играчите. Просто ще подбера правилните думи. Ясно е, че с някои от футболистите съм приятел от преди, но трябва да разграничаваме приятелството от работата. Аз съм бил в подобна ситуация, когато Анчелоти водеше отбора, но се стараех да разбирам неговите решения. Иначе няма никакво значение дали ще ме наричат мистър или просто Чиро", добави легендата на Ювентус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация