Фенербахче се наложи над Бенфика в мач с много пропуски (видео + снимки)

23:59
Фенербахче се наложи над Бенфика в мач с много пропуски (видео + снимки)
Фенербахче си осигури минимално предимство срещу Бенфика в първа среща от полуфиналите на Лига Европа. Канарчетата се наложиха с 1:0 над орлите, като единственото попадение бе реализирано от Егемен Коркмаз в 71-ата минута на двубоя. Турският тим можеше да се поздрави с по-убедителна победа, но Кристиан Барони пропусна дузпа в края на първото полувреме и на 3 пъти гредите спасиха гостите от Португалия.

Двубоят на "Шюкрю Сараджоглу" започна при невероятна атмосфера, но началните минути бяха нервни и за двата отбора. Първата сериозна опасност пред една от двете врати бе създадена от футболистите на Бенфика в 12-ата минута. Топката попадна пред Пабло Аймар след разбъркване в наказателното поле на Фенербахче, но аржентинецът стреля високо над вратата.



В 17-ата минута Пиер Йебо бе изведен по чудесен начин на десния фланг. Камерунският нападател демонстрира добър поглед върху играта и подаде към партньора си в атака Муса Соу, който обаче завърши атаката с неточен шут. Секунди по-късно сенегалецът се реваншира за незадоволителното си отиграване и чукна напречната греда с удар с глава след прецизно центриране на Дир Кайт. Последва пропуск и на Кристиан Барони.



В следващите десетина минути футболистите на Айкут Коджаман изнесоха играта в противниковата половина, но не успяха да пробият защитата на лисабонските орли. Малко след половин час игра Кайт стреля неточно от сериозна дистанция.

Натискът на канарчетата продължи до края на първата част. В самия край на полувремето жълто-сините получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар за нарушение на Ола Джон срещу Гьокхан Гьонюл, но дузпата бе пропиляна от Кристиан Барони, чието изпълнение в гредата.

Отборът на Фенербахче започна второто полувреме на срещата изключително силно. Канарчетата на два пъти бяха близо да излязат напред в резултата, но стражът на Бенфика Артур Мораеш показа класа и предотврати два сигурни гола в мрежата си.



В 52-ата минута гредата спаси португалския тим за трети път. Този път късметът не се усмихна на Дир Кайт. В ответната атака Оскар Кардосо стреля ниско по земята, а след това Николас Гайтан върна една греда за португалците.


 

Натискът на Фенербахче даде резултат в 71-ата минута, когато централният бранител Егемен Коркмаз откри резултата с глава след центриране от корнер. Темпото на игра спадна в оставащото време до края на срещата и до втори гол не се стигна. Така канарчетата си осигуриха минимално предимство преди реванша на португалска земя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kermo
26.04.2013 14:14

Едно голямо БРАВО!!!Изобщо не предполагах,че можем така категорично да смачкаме отбора на Бенфика!!!Фенербахче доказа,защо е на 1/2 финал!!!!!!

gentaro
26.04.2013 00:54

Гордея се с вас момчета ! Винаги ми пълните душата , защото се борите от началото до последния съдийски сигнал ! *smile*

Kardinalen
25.04.2013 23:42

Както и да завърши мача Фенербахче направи фурор тази година в Европа !

Deco_Sneijder
25.04.2013 23:04

Зарева...беше несигурен при изпълнението,можеше да даде на друг,например Кайт.

RAFKATA
25.04.2013 23:00

Барониииии как може бе *ball**angry**angry**angry**angry*

kesteni
25.04.2013 22:55

Откъсаха му косата на човека *confused**joking*

XIZOR
26.04.2013 00:07

Ами те Уинър са виновни нали казаха, че ще хвърчи перушина*joking*