Радуканов: Имаме много варианти в атака

15:54
Радуканов: Имаме много варианти в атака
Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов обмисля офанзивна тактика за дербито срещу Левски в събота от 16.00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Наставникът може да пусне като титуляри и двамата си централни нападатели Мартин Камбуров и Мишел Платини, призна треньорът на червените на брифинг преди мача.

"Имаме много варианти в атака. Виждате, че за всеки мач подхождаме различно в зависимост от противника. Възможно е да започнем с Камбуров и Платини, но това ще решим след утрешната тренировка", каза Радуканов.

Платини, който през седмицата лекуваше вирусно заболяване, е възстановен и готов за игра. Другите двама контузени Михаил Венков и Апостол Попов също вече тренират и ще попаднат в групата за мача. Героят от последното вечно дерби Серж Нюаджи, който вкара единствения гол за победата над Левски през есента, вероятно ще отпадне от състава, тъй като не е във форма. "Нюаджи имаше проблем с контузия през седмицата и не е в оптимална форма", каза Радуканов.

"Предстои най-хубавият мач в България. Настроението преди такъв двубой винаги е приповдигнато - просто трябва да излезеш на терена и да играеш", каза Радуканов.

Това ще бъде второ Вечно дерби за Радуканов като треньор на ЦСКА, като в първия си сблъсък с Левски преди две години ЦСКА начело с Радуканов победи сините с 3:1 насред "Герена".

"Тогава бях по-млад и ентусиазиран. Сега съм по-улегнал и се старая да подготвя още по-добре отбора за този мач. Левски е добър отбор, не искам да обръщам внимание на отделни футболисти, важното е как ще играем ние", каза още Радуканов.

Треньорът на червените не се притеснява от назначението на Георги Йорданов за главен съдия на дербито. "Не се опасявам от съдията. Сигурен съм, че ще се справи и ще свири 50:50", каза Радуканов.

Треньорът все още не е решил дали ще надъха отбора с видеоклип, каквато практика имаше при предишния си престой начело на ЦСКА. "Имаме идеи за клипчета, но ще преценим преди мача", каза Радуканов.

За финал той призова феновете на ЦСКА да подкрепят отбора. "Призовавам феновете да ни подкрепят. Мога да ги уверя, че играчите ще оставят сърцата си на терена."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация