Фенове и полицаи пострадаха при масов бой в Босна

13:51
Фенове и полицаи пострадаха при масов бой в Босна
16 футболни запалянковци и 7 полицейски служители пострадаха при масово сбиване в босненско село между враждуващи групи фенове на Борац Баня Лука и Железничар. Полицията задържа 62-ама души от общо около 120 запалянковци на Борац и Железничар, които се засякоха в село Оборци на път за мачове на своите отбори, съобщиха от полицията.

Трима привърженици на Железничар са пострадали сериозно и са откарани в болница в Сараево, като двама от тях с тежки рани по главите. Шестима пострадали са откарани в болница в град Травник, но тяхното състояние е стабилно.

"Единият мъж е опериран и все още е в интензивното отделение, но е стабилен и в съзнание. Другият вече е вън от опасност за живота, а третият е изписан", заяви говорител на болницата в Сараево пред "Ройтерс". Седмината пострадали полицаи са в болницата в Травник.

Феновете на Железничар пътували за мача на техния отбор в Приедор срещу местния Рудар, а привържениците на Борац били на път към Сараево за гостуването на техния отбор срещу Олимпик Сараево.

И двете групи фенове били ескортирани от полиция, но органите на реда изпуснали контрола и поискали подкрепление от специалните полицейски части, за да овладеят ситуацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация