България (U19) с хубава победа над Македония

16:37
България (U19) с хубава победа над Македония
Юношеският национален отбор на България до 19 години записа победа и в третото си гостуване в рамките на изминалите 6 дни. След двата успеха над Албания, днес съставът на Владимир Стоянов се наложи с 3:1 над Македония на стадион "Филип II Македонски" в Скопие. Лъвовете отново демонстрираха характер, за да обърнат срещата от 0:1 до 3:1, и то при положение, че в последния половин час играха с човек по-малко.

Както и във втория мач с Албания, нашият отбор допусна попадение в началото на срещата - в деветата минута. След подаване от дълбочина Кристиян Костовски остана сам вляво и отправи удар. Получи се рикошет в Георги Радев, топката описа странна парабола и прехвърли Анатолий Господинов. При подаването към крилото на домакините останаха и сериозни съмнения за засада.

В 13-та минута далечен удар на Милчо Ангелов бе спасен от вратаря на македонците. В 17-aта Дани Васев проби от дясно, влезе в наказателното поле и вдигна топката към Григор Долапчиев, чийто опит да порази целта с глава премина на сантиметри покрай гредата.

В 21-вата минута Долапчиев се освободи от своя персонален пазач, стреля с левия крак, но топката спря от външната страна на мрежата. До края на полувремето и Георги Радев опита своя шанс с шут отдалече, оказал се неточен.

На полувремето в игра се появи дебютантът Станислав Димитров, заменил капитана Анатолий Господинов. Втората част започна със силен натиск на нашите, като домакините трудно минаваха централната линия на терена.

В 56-тата минута Радев бе много близо до изравняването след невъобразимо разбъркване в наказателното поле, но топката излезе в аут.

В 62-тата минута Радев бе изгонен с директен червен картон за остро влизане в краката на съперник. Това доведе до вътрешни рокади, като играещият като десен бранител Георг Илиев мина като централен защитник, а резервата Емилиан Палийски бе пратен на левия бек. Отдясно на отбраната застана Васил Попов.

Въпреки численото неравенство, отново българите диктуваха събитията на терена и в 72-та минута Ненов се освободи в наказателното поле, за да види как ударът му е блокиран от защитник в последния момент. В следващата атака Палийски шутира хубаво, като в този случай Македония трябваше да благодари на своя вратар.

Четвърт час преди края се стигна до изравняване. Васев проби от ляво и центрира по земя в наказателното поле, където непокритият Ненов не сбърка – 1:1. В 81-ата минута Ненов нахлу по дясното крило, незабавно комбинира с Долапчиев, а нападателят насочи отлично топката с глава, за да даде аванс на българите.

Крайното 3:1 за нашия състав бе оформено в добавеното време. Гамаков напредна отляво, преодоля с лекота защитник и сервира топката за Ненов, който необезпокояван ознаменува добрата си игра с втори гол в срещата.

"Благодаря на момчетата за себераздаването и добрата игра и в трите срещи. Искам да благодаря специално на треньорите на момчетата в клубните отбори за това, че пуснаха футболистите си, а и си личи, че се подготвят добре в клубовете. Започнахме сковано двубоя, но го отдавам на натрупаната умора - все пак това е трета среща за нас в рамките на шест дни. Личи си, че придобиваме лицето, което аз искам да виждам - непримиримост, борбеност и решителност. Показахме и класа да обърнем мача с 10 души. Специална похвала заслужава и вратарят Димитров, който дебютира в труден момент, но се справи перфектно", сподели треньорът Владимир Стоянов.

Съставът на България (U19):
Анатолий Господинов – капитан (46 – Станислав Димитров), Васил Попов, Петър Чобанов, Георги Радев, Милчо Ангелов (64 – Юлиян Ненов), Милен Гамаков, Григор Долапчиев (89 – Атанас Пенков), Георг Илиев, Даниел Васев, Станислав Дрянов (70 – Емилиан Палийски), Борислав Цонев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация