Новият сезон в "А" група пред провал

12:32
Новият сезон в "А" група пред провал
Част от отборите в родната "А" група - NEWS7 футболно първенство, са в потрес, след като още от следващия сезон елита ни може да остане с 12 тима.

Причината е забраната, която ще се приеме срещу митарстващите отбори. Така няма да може да се играе в друг град, което ще препъне част от фаворитите в долната дивизия, съобщава официалният сайт на телевизията, която държи правата за "А" група.

Едни от тези, които се очаква да пострадат най-много са втородивизионните Раковски и Банско 1951, които нямат стадиони, на които да играят в "А" група, както и Любимец, който е заявил съоръжението в Сливен, ако евентуално влезе в елита.

Първоначалните планове бяха от следващото първенство, сезон 2013/2014, в елита останат 14 отбора, които да играят по шотландската система. В нея според класирането се правят и двойките.

Едва през сезон 2014/2015 година отборите трябваше да бъдат намалени с още два.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TheFruitMaster
19.04.2013 12:51

От последните 5 отбора, само Локомотив София има някакви качества и дойстойнства да останат в "елита" *smile* Етър, Монтана, Ботев Враца, а тази година и Миньор не заслужават да играят в А група този сезон. Да намаляват отборите, така например, ако бяха 12 отбора сега, нямаше да се чудиме дали Левски, Крейзифорест или ЦСКА ще станат шампиони, ами Литекс щяха да ти отупат по 2 пъти всички и край *smile* Трябва намаляване!