Йордан Юруков: Недоказани чужденци взимат хляба на младите в ЦСКА

10:53
Йордан Юруков: Недоказани чужденци взимат хляба на младите в ЦСКА
Халфът на Черно море Йордан Юруков бе изключително щастлив след победата на "моряците" над ЦСКА (1:0) в дербито на "Тича". За него обаче двубоят бе по-специален. Преди да дойде при варненци, той носеше червената фланелка. Това не му попречи да отбележи победното попадение. Ето какво сподели в интервю за "Меридиан Мач" развълнуваният Юруков минути след мача.

- Данчо, чувстваш ли се герой след победния гол?

- Не. Чувствам се изключително щастлив, че победихме. Това е най-важното. Герои трябва да са всички, целият отбор. Аз просто материализирах усилията на тима. Не деля головете си на по-ценен или не. Всеки мач играя за победа. Раздавам се докрай независимо срещу кой играем.

- Заслужена ли бе победата на Черно море?

- Получи се доста здрав мач. В края на краищата мисля, че победата ни беше заслужена. Ние я търсихме повече. Имахме и показахме по-голямо желание. ЦСКА бяха психически затормозени след загубата в дербито с Левски и ние го усещахме. Мисля, че се възползвахме максимално от това нещо. Смятам, че закономерно взехме трите точки.

- Взехте ли нужното ви предимство пред конкурентите за Европа?

- Мисля, че сме с едни гърди напред. Все пак на Локо Сф и Литекс тепърва им предстоят мачове с ЦСКА, а ние вече ги бихме. На нас обаче ни предстои дерби със Спартак Варна - ново предизвикателство. Но ако играем по начина, по който играем досега, мисля, че няма да имаме никакви проблеми.

- Намери ли своя пристан в Черно море?

- Тук се чувствам добре. Щастлив съм. Семейството, приятелката ми са до мен. Чувствам се разбран от хората, не че в ЦСКА не съм бил. Явно на едно място ти върви, на друго не. Това е животът.

- Имаше един момент в ЦСКА след тежка контузия, когато беше заявил, че си мислил да се откажеш от футбола...

- Беше доста тежък период, но всичко вече е минало. Назад не искам да се връщам. Гледам само напред. Трудя се, боря се... Пожелавам успех на ЦСКА, дано да се преборят за титлата. Надявам се, че и Левски могат да сбъркат някъде.

- Вярваш ли, че след тези две загуби ЦСКА още има сили да стане шампион?

- Защо да не може да стане шампион, ако си вземат следващите три мача. Каква е гаранцията, че Левски ще спечели всичките си мачове до края. Ако се играе, както трябва и както играят всички срещу Черно море, всичко е възможно. Вече слаби мачове няма. Първенството стана изключително интересно и равностойно. Гаранция давам, че срещу Черно море всички се хвърлят на 1000 процента.

- Часове преди двубоя г-н Батков заяви, че ЦСКА със сигурност печели с 1:0 на "Тича". Не ви ли подразниха слуховете, че ще лягате на ЦСКА?


- Няколко пъти през седмицата четях във вестниците и в интернет как Черно море щял да даде мача, как ЦСКА имали лесни три точки във Варна... Искам вече противниците да се съобразяват, че отиват във Варна за труден мач, а не кой какво мисли и очаква. Отборите вече ги очакват много трудни мачове на "Тича". Занапред 100 процента гаранция ви давам, че ще е така. Доказахме, мисля за пореден път, и то по абсолютно категоричен начин, че Черно море не влиза в никакви уговорки. Това е пътят към успеха.

- Каква е гаранцията за успеха на Черно море?

- Хората и ръководството са зад нас. Всичко е спокойно. Колективът е на ниво. Но най-важното е, че ядрото на отбора е изградено от българи. За мен това е 90 процента от успеха в българското първенство. Колективът и ядрото на отбора да са българи. Ако има чужденци, то те трябва да са поне с две класи над българите. Вижте, ЦСКА имат добри млади момчета, които трябва да вървят и които ще дърпат отбора напред. ЦСКА имат бъдеще в тяхно лице. За това трябва да им се дава малко повече шанс, а не да се залага на чужденци, които нито са доказани, нито са с две класи над тия млади момчета, че да им взимат хляба. Поне аз съм на това мнение.

- Не съжаляваш ли, че точно ти ликвидира шансовете на ЦСКА за титлата?

- Да, съжалявам...? Аз съм професионалист. Все пак в Черно море играя и оттук храня семейството си. Дали съм вкарал на ЦСКА или на Левски, няма значение. Сега, станало е срещу ЦСКА, станало е, но не знам какво е това отношение на феновете към мен. С камъни ме замеряха при корнера. Не знам с какво съм го заслужил. Не мисля, че някога съм се държал по гаден начин или съм правил нещо против. Просто това страшно ме обиди, но няма значение. Аз винаги съм си бил от ЦСКА и ще си остана от този отбор. Той ми е дал много, като паметния мач на "Анфийлд" срещу Ливърпул. Пожелавам им успех, вярвам, че ще се вдигнат.

- Съдията отговори ли на доброто ниво на мача?

- Мисля, че съдията се справи с мача. Повече няма какво да го коментирам. За дузпите, така е видял - така е отсъдил. Има си хора, които да го оценяват.

- Виждам икона на дисплея на мобилния ти телефон...

- Много съм вярващ.

- Помоли ли се преди мача?

- Помолих се и благодаря на Господ, че ме чу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zinatop_71
19.05.2009 12:01

Напълно съм съгласен с Юруков *thumb_up* Маркиньос,Машадо и Удоджи като видяха, че шансовете за титлата да я вземе ЦСКА намляха сериозно, загубиха малкото нюх за игра, който им беше останал.Любо Пенев трябва повече да се доверява на младите таланти като Александър Тонев,Николай Чипев,Павел Виданов и други.Те не един път са се доказвали, особено Александър Тонев в мача срешу Вихрен, когато вкара първите си два гола в професионалния футбол.Аз съм и винаги ще си остана фен ЦСКА, но тази година съм почти сигурен, че титлата няма да е наша.Все пак силно се надявам това да стане, но трябва да играем все едно нищо нямаме да губим в останалите мачове и да се надяваме, че Левски ще се препъне някъде.ЦСКА и България над всичко!