Италия с поредна победа на важен форум над Франция, Холандия не легна на Румъния

01:04
Италия с поредна победа на важен форум над Франция, Холандия не легна на Румъния
Отборът на Италия победи Франция с 2:0 и се класира за следващия етап от борбата на Евро 2008 в Австрия и Швейцария. Заслугата за това до голяма степен е и на отборa на Холандия, който не позволи на Румъния да мечтае за нещо значимо и записа трета поредна победа.

Срещата играна в Летцигрунд започна по изключително неприятен начин за отбора на "петлите", които първо загубиха един от най-силните си футболисти в лицето на Франк Рибери, а след това останаха и без Ерик Абидал, който извърши груб фал в собственото наказателното поле срещу голмайсторът на Байерн Мюнхен Лука Тони. Съдията Любош Микел посочи бялата точка и показа директен червен картон на защитника. Самият наказателен удар бе изпълнен от Пирло, който не сгриши и откри 1:0.

В 27-та минута Жан Бумсонг влезе на мястото на Самир Насри, който именно замени Рибери в 10-та минута. Това несъмнено бе странно решение от страна на треньорът Доменек.

В рамките само на 2 минути, Лука Тони можеше да реализира и да предреши до голяма степен двубоя, но късметът му изневери.

В края на полувремето, Скуадра спечели правото да изпълни пряк свободен удар, а изстрелът на Гросо срещна страничния стълб.

Секунди по-късно Пирло също бе декориран с жълт картон за нарушение срещу младата надежда на френския футбол Карим Бензема. Така той пропуска следващия мач на своя отбор.

Второто полувреме започна с голово положение за французите, но удар на Бензема премина над вратата. В 54-та минута и Гатузо си спечели наказателен картон и също ще гледа 1/4-финала на своя отбор от трибуните.

Даниеле де Роси изигра главна роля за второто попадение за Италия в 62-та минута, като при изпълнения фаул топката срещна крака на Анри и и се озова в мрежата - 2:0.

Същевременно добрите вести за "адзурите" от "Стад дьо Суис" бяха свързани с изигралия първи минути на това европейско Клас-Ян Хунтелаар. Нападателят се оказа най-съобразителен пред вратата на Лобонт и даде преднина на "лалетата" - 1:0.

Италианците усещаха очертаващия се празник и доиграха срещата с настроение. Дзамброта също се присъедини към играчите, които бяха декорирани в жълто, негово първо официално предупреждение от началото на турнира.

В 87-та минута дойде поредната чудесна новина за феновете на световния шампион и за самия него, когато Холандия поведе с 2:0 на северните ни съседи, а в голмайстор се превърна играчът на Арсенал Роби ван Перси.

В добавеното от съдията 3 минутно продължение на мача, централният нападател на Италия Тони отново демонстрира своята класа, но уви и този път безрезултатно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

the_death_zone
18.06.2008 12:04

ако е само един жълт картон тогава се изчиства след груповата фаза, а ако са два както в случая с Пирло и Гатузо футболистите пропускат 1/4 финалите

Pirlo21
18.06.2008 10:49

не е чак толкоз голяма Дел Пиеро ще замести Пирло.А Гатузо нз кой ще го замества може би Каморанези нз нз

vanmukan
18.06.2008 08:24

Ама на тва първенство за първи път не се изчистват.Голяма загуба за италия

YAYA
18.06.2008 07:55

Аз мисля, че Пирло и Гатузо ще играят на 1/4 финалите, защото жълтите картони се изчистват след груповата фаза!
СаМо ИтАлИя!!