Никодимов: Играчите на ЦСКА искаха от Йешич повече тренировки

15:53
Никодимов: Играчите на ЦСКА искаха от Йешич повече тренировки
"Играчите искаха повече тренировки на подготвителния лагер през зимата, това беше в основата да не бъде направена добра подготовка", сподели спортният директор на ЦСКА Аспарух Никодимов в актуално студио "Дерби".

Бившият треньор на "червените" коментира състоянието на ЦСКА в последните месеци, когато тимът отпадна от Купата на България и като цяло представи лъкатушеща форма при Миодраг Йешич и наследилия го Милен Радуканов.

"Не само ЦСКА се намира в такова състояние. Вижте и Левски, и Лудогорец забуксуваха. Това е плод на дългогодишни грешки на треньори и хора около клуба, погрешна селекция, некачествени футболисти. В ЦСКА базата е занемарена, това се отразява на футболисти и треньори. Има само един терен. Когато няма добра организация, резултатите са показателни", сподели той.

По повод смяната на Йешич, Никодимов добави: "Явно имаше някои търкания между треньорите и отбора. Самите играчи не бяха доволни от подготовката, искаха повече тренировки, с което ме учудиха. Това беше в основата да се стартира лошо и да се търси нов треньор. Сега обстановката е добра, нормално е да има спадове, бъдещето мисля, че ще бъде по-добро".

Никодимов имаше много успехи като наставник на "червените", но призна, че сега всичко около състава се решава само от Милен Радуканов.

"Радуканов затова е старши треньор, дискутирали сме някои неща, но той си определя тактиката. Не бих разгласявал дали съм съгласен или не с него", каза още специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация