Великият Зидан спасява аматьори (видео)

12:24
Великият Зидан спасява аматьори (видео)
Легендата на футбола Зинедин Зидан се е заел със задачата да спаси клуба Родез Авейрон от финансов колапс.

Интересен факт е, че тимът е от родното градче на съпругата на Зизу - Вероник Фернандез - Лентиско.

Наскоро президентът на Авейрон Жан Франсоа се е престрашил да поговори със Зидан, който често гостувал със семейството си на родителите на жена си.

Зизу е бил помолен да стане един от инвеститорите в закъсалия клуб, който в момента играе в четвъртото ниво на френския футбол, но преди време е бил в подножието на Лига 1.

"Имахме сериозни трудности с парите, тъй като се намираме в регион, който не е добре развит икономически", споделя президентът на Родез Авейрон.

"Така че всяка следващата година малкото ни спонсори и общината решаваха да отделят все по-малко средства за клуба", допълва Жан Франсоа.

"С малък бюджет изпаднахме от трета в четвърта дивизия. Повечето футболисти имаха договори за по три години, бяхме длъжни да ги задържим и така изпаднахме в дългове. Сега се надявам на позитивна промяна", казва още босът на Родез Авейрон.

"Идвам от труден квартал и никога не съм забравил корените си. Няма значение, че работя в най-големия клуб в света. Това не може да ме накара да се отдалеча от хората. Покрай семейството на съпругата ми често идвам тук и обичам този регион", коментира Зидан.

Нито легендата на Реал Мадрид, нито от Родез Авейрон разкриват точно каква сума е инвестирал Зизу. Едва ли това някога ще стане ясно. Друго е сигурно.

"Засега не е ясно, дали ще успея да си върна вложените средства, но това няма значение.. Този клуб преди време е бил в Лига 2 и смятам, че в близките години пак може да се върне там", отсича Зидан.

"Сега, когато Зизу е инвеститор в клуба се надявам, че ще привлечем и нови спонсори", казва пък президентът на Авейрон Жан Франсоа.





Припомняме ви някои от блестящите изпълнения на легендарния Зизу се екипите на Бордо, Реал Мадрид, Ювентус и националния отбор на Франция.   


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари