Барса бие и без Меси, каталунците с класически успех над Сарагоса (снимки и видео)

22:13
Барса бие и без Меси, каталунците с класически успех над Сарагоса (снимки и видео)
Барселона постигна победа с 3:0 над Сарагоса в среща от 31-я кръг на испанската Примера дивисион. Двубоят се игра на стадион "Ла Ромареда".

Поражението остави домакините в зоната на изпадащите, докато спечелените три точки увеличиха актива на Барса до 81 точки и каталунци продължават уверено да крачат към титлата.

Блаугранас бяха без контузения си голмайстор Лионел Меси, а в отбрана стартираха младоците Бартра и Монтоя.



Въпреки експерименталния състав, Барса наложи своя стил на игра и още в 20-та минута излезе напред в резултата. При една контра на каталунците Тиаго и Алексис направиха двойно подаване, като халфът получи на позиция в наказателното поле и с удар по земя прати топката в долния десен ъгъл на Роберто.



Чудесното представяне на Алкантара в тази среща бе белязано и от чудесна асистенция за Кристиан Тейо в 40-та минута. Младият нападател удвои преднината на каталунците с красив параболичен шут, попаднал в горния ляв ъгъл.



Шоуто на Тейо не свърши дотук. Осем минути след началото на втората част последва негов пробив по левия фланг, финт срещу прекия му пазач и лек, но много добре насочен изстрел в долния ляв ъгъл на Роберто. Така преднината на Барса стана класическа, а и по този начин бе оформен крайният резултат.

Днес възпитаниците на Тито Виланова извоюваха 12-та си победа като гости в Примера от началото на сезона. Едва за трети път през сезон 2012/2013 блаугранас опазват вратата си суха при своя визита от първенството на Испания.



Състави:

Сарагоса: Роберто Хименес, Паредес, Сапунару, Луувенс, Алваро Гонзалес, Мовия, Пако Монтанеш, Хосе Мари (Апоно 46-та мин), Хелдер Пощига (Рубен Рохина 63-та мин), Родри, Виктор Родригес (Хорхе Орти 46-та мин)

Барселона: Валдес, Дани Алвеш, Адриано (Абидал 78-ма мин), Бартра, Мартин Монтоя, Фабрегас, Шави (Серхи Роберто 81-ва мин), Сонг, Тиаго Алкантара, Санчес, Тейо (Давид Вия 84-та мин)



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fcb10
15.04.2013 14:49

Добра игра, но по-хубавоте е, че се даде шанс и на резервите даже и на някои от Б отбора. *smile*

Gopcho
15.04.2013 12:49

С тази тактика Барса, цели да измори съперника, защото да играеш без топка е много по-трудно и повече умора събираш и с тези подавания и движението на противниковите играчите да гонят топката да открият празните пространства за извеждащ пас или зад гърба на отбраната. Всичко си има цел не си подават "просто ей така топката".

enjo2
15.04.2013 12:27

Честито на всички фенове на барса добра игра и победа над реал сарагоса !!! *beer*

_elbarca__
15.04.2013 08:12

стилът на барса пас пас и гол: стилът на реал безхаберно и безидейно тичане и помощ от съдията доказано : искам ви тихички и се молете съдията да ви помогне със дортмунд че ако се доберете на финал ви чака байерн или барса

MaLkO_LuD94
15.04.2013 13:43

Феновете на Реал иди*т, иди*т, иди*т оп полуиди*т *joking* иди*т, иди*т, иди*т, интелигентен *lol*

CMD
15.04.2013 13:13

*lol**lol**lol**lol**lol**lol**lol**lol* Играта на Барса пас,пас,пас симулация,пас,пас,пас,симулация оп Меси лежи на тревата 5 мин. и гледа като малоумен, и не знае какво е станало.*joking*

DuFkaTa
15.04.2013 01:17

Като гледам тактиката не ви се отдава мн мн...НЩ не разбирате ама плямпате като папагали !!! Викате че който трагнел да пресира Барса бива размазан така ли?? Ами имам новини за вас, в грешка сте...за да се спре Барса, има 2 начина,...Единия е да изпаднеш в глуха защита (примери Селтик, Челси, Интер) и да изчакаш на контра когато мн се уголят. Вторият е, като приложиш адска преса още във собственото им поле, да не даваш да си разиграват топката спокойно, да ги караш да грешят подаванията и това да следва от светкавични контри, лошото на това е че изисква мн жестоко усилие на играчите...тази "противоотрова" за стила на каталунците е използвана само от Реал ако не се лъжа и вижте им резултатите в последните мачове между двата тима: Не само че не се разгромени с 3,4-0 (както вие компетентните разбирачи казвате), но и нямат загуба в последните 5 двубоя (нз колко са точно...П.Д. 5-0 не го броя защото беше в началото за Моу). Когато отбора пресира, пречи на най силното оръжие на каталунците: разиграването. Барса не са отбор за контраатака, техния стил е да разиграват, да натикат противника в неговата половина, да го преспят с многобройните си подавания, и да влезнат с топката във вратата. Та енхо2, тази статистика хубаво си ми я изкарал и само ще потвърди моите думи: 1)Барса не са добър за контраатака, за да си такъв трябва да можеш с пас, 2 , 3 и да стигнеш до вратата на противника и да вкараш, а те правят по 700 паса на мач. 2) Ако ги пресираш и им попречиш да са тотални господари на топката, им прецакваш всичко. Най лошата тактика която съществува е тази да не избереш нщ средно между двете...нито да се затвориш в глуха защита, нито да пресираш като куче ами да пресираш в собствената ти половина. Примери за такива отбори са безкрай: Милан (на Камп Ноу), Байерн (2009), Манчестър на двата финала, и ваобще всички отбори. За това кой какъв стил на футбол предпочита, това си е за всеки фен. Мен лично стила на Барса не ми харесва: безброй преспивни подавания, без скорост, разчитайки на безмилостния Меси да вкара положенията. НО, всеки си има вкусове, някои хора им харесва неговият тим да владе топката и така...но както и да е. Единствената година в която Барса наистина играеха брилянтно беше първата на Гуардиола 2009, тогава когато беше: Ето'о нападател, Меси и Анри крила, и отзад Шави и Иниеста...тогава наистина радваха окото, но както и да е, отивам да лягам *smile*

enjo2
15.04.2013 12:25

а бе философ малък само РЕАЛ в последните 2 мача и ПСЖ могат да ни са опрът всеки друг отбор може да ни бие само ако разчита на контри !!! иначе неможе иначе пада с 4,5 гола всички се бранят няма челси няма юнайтед не са ли отзаде падат !!! и да по "умната ти" логика барса си подава безидейно ама кара сички отбори да се бранят нали ... защото някой отбор като тръгне да си подава и другия го пресне и му я зима при барса що не е така бе ХЕЙТЪРСКИ ФИЛОСОФ ??? а ??? що не ни пресират да видим ко ще стане що 11 човека заемат 1/4 от терена а барса 3/4 и прави цък цък без реал последните 2 мача и ПСЖ а бе ?? философ щото барса си е барса и стила им е хубав щом кара съперника да се брани !!! ае де философствай ся УМНЙО ... много разбирал той хайде кажи ми един отбор който в последните 5 години да ние бил по владеене на топката и ми дай статистиката да вида няма такъв сички са еднакви без реал последните 2 мача и ПСЖ от ЧАСТ И!!! секи са брани като мишкар и чака на контри ХЕЙТЪРИ ТОВА Е ИСТИНАТА !!! БЕЗИДЕЙНИТЕ И ТЪПИТЕ НИ ПАСОВЕ ВИ КАРАТ ДА СЕ БРАНИТЕ А КОГАТО ВИЕ СЕ ПРОБВАТЕ ДА РАЗИГРАВАТЕ ВИ Я ОТНЕМАМЕ И ПАК СЕ БРАНИТЕ !!! А ВИЕ ОБРАТНОТО ДА НИЯ ОТНЕМЕТЕ И ДА НИ РАЗЦЪКВАТЕ НЕМОЖЕТЕ НЕМОЖЕТЕ И НЕМОЖЕТЕ освен на контри ХИХИХИ *lol*

enjo2
15.04.2013 00:51

специално за вас хейтъри ... това е полуфинална среща 1-ви мач Барса срещу Челси еми ... това се случва и във всеки един мач средно ... С ТЪПИТЕ НИ ПАСОВЕ ВИ КАРАМЕ ДА СЕ БРАНИТЕ И ДА РАЗЧИТАТЕ НА КОНТРИ ТОВА Е !!! УЖ СА ТЪПИ А ВИ КАРАТ ДА СЕ БРАНИТЕ ае вижте закакво става дума ...
Нека разгледаме подробно тези 782 паса на каталунците. По дължина те се разпределят както следва:

къси (до 15 м) 759
средни (от 15 до 30 м) 16
дълги (над 30 м) 7

Статистиката показва, че само 23 паса не са били на близко разстояние, което се равнява на малко под 3 процента.

И още нещо. От всичките 782 подавания преброих само 22, които не бяха по земя. Това също прави незначителните 2.5 %. Случаите, когато Барселона си „позволява” да играе с висока топка са следните:

общо за мача пасове не по земя 22

от тях:
извеждащи съотборник в голова позиция 10
диагонални за обръщане фронта на атаката 7
центрирания 3
пасове 2

extol
15.04.2013 00:42

Има причина Барса да е единственият отбор в света, който да играе с този специфичен стил. И причината е, че те са ЕДИНСТВЕНИЯТ отбор в света, който може да си го позволи.
Реал примерно ако се опитат да го направят ще станат за смях, защото не ги виждам как ще подадат 20 паса без да има грешка.
Почнаха вече да взимат по нещичко от Барселона и другите отбори, защото просто се отвориха на това как с тактически прийоми могат да спрат Барса, а не с футболни такива.
Ако един отбор се опита да се надиграва и да пресира Барса на центъра поне примерно, то те ще бъдат главоломно разнебитени!
ФАКТ!

enjo2
15.04.2013 00:45

Адски много си прав не знам закакво захванахме тази тема явно заради онова хейтърче фенче на Уефадрид ... то е ясно това което ти казваш !!! и на всичко отгоре ги принуждаваме да се бранят !!! *beer**beer**beer*

madridistaaaaaa
15.04.2013 00:18

До коментар [@comment 1339686] от [@user enjo2]:

По-тъп коментар не бях чел.

enjo2
15.04.2013 00:21

коментара ми е объркан да ??? ама не е ли така нали пасовете ни са тъпи що никой неможе да ни земе топката като почнем цък цък а лапертийник малък ??? само знаеш да хейтваш нищо поече хайде бе кажи вашия "специалния" кви защитни тактики мисли за да ни бие щото в атака с наще пасове немате шанс цък цък цък и зад центъра и седят и гледат ТАКА ПРАВЯТ СИЧКИ ОТБОРИ БЕЗ ВАС ПОСЛЕДНИТЕ 2 МАЧА И БЕЗ ПСЖ не е ли така ми кажи ...

catalan
15.04.2013 00:04

Кучетата лаят кервана си върви, 13 точки разлика *smile* Гавра.

tazz_000
14.04.2013 23:50

Иначе добър мач изиграхме,юношите играха страхотно и не допуснахме гол,а повечето си мислеха че допуснем такъв*smile*.

EdinOt_Bernabeu
14.04.2013 23:21

Да не забравяме ,че ги бихме и с резервите за първенство миналия месец -2:1 на Бернабеу.. Бурсалюня - абонатите ни . Защо Пръцата ни е вечно в сянката, питам аз?!!! ПОРКЕ?АМА ПОРКЕ? ПОРКЕ? ПОРКЕ, питам аз?? ! АЛЯ МАДРИД! АЛЯ РОНАЛДО ! АЛЯ МОУ! АЛЯ 10-ата! 32 -21, 9:4, 11 :1 , 8 -0 !` !???? но порке? ..

EdinOt_Bernabeu
14.04.2013 23:14

Е нека Катуня бие Сарагоса , ама срещу ВЕЛИКИЯ РЕАЛ кога ще го направи ? :Д За Купата на краля -2011 бием Пръцата с 1- 0 с гол на ФЕНОМЕНАЛДО(а Гюмето къде беше в този мач ??)! след това ги млатим за суперкупата миналата година ,след повече голове на чужд терен *sad* Преди това ги разбихме с 2-1 на Компот Ноу(втория ни дом) в решаващия мач за първенство!После пък в двубой от Примера изкарахме равен от МОУ КАМП 2-2 .. А пък тази година унищожихме Бурсалюня за Купата на краля . 1-1 в първата среща,а на реванша на Компот Ноу ги разгромихме с 3 - 1 .*wink*тогава се видя кой е НАЙ-ВЕЛИКИЯ ОТБОР В ИСПАНИЯ!. Бурса са провинциално отборче .( *smile*Добре че са те,та да имаме някаква конкуренция в Испания . Доказано е и всички видяха ,че Уефалоня може да бие слабаци като Хетафе,Сарагоса и Осасуна, ама като се изправи срещу РЕАЛ МАДРИД , сваля гащите! Жалка Катарса

MaLkO_LuD94
15.04.2013 00:46

Добре че сте ти и дежурния хейтър в темите на Барса madridistaaaaaa та да нацвъкате темата иначе за малко да я оставите чиста без да я осерете ама не се стърпяхте и този път *joking* Като нямаш какво да кажеш си мълчи нещо те нямаше когато падахте с разлика ??? Жал ми е за такива като теб които не разполагат със сиво вещество *thumb_up*

dimitar4o_89
15.04.2013 00:16

А на тоя "Ноу Компот" когато отнесохте 5-чка каде беше ти ве палячооо с твоя мазен и португалски галош ААААА ? питам аз ПОРКЕ 5 гола когато вкарате в Ел Класико тогава пиши тука в темата за най-великия клуб в историята на футбола *wink*

hifonic
15.04.2013 00:15

Кое му е страхотното, че гледа от едната страна на нещата ли? Случайно е забравил фамозното 5-0, когато сетубалският преводач и сбирщината му от 400-милионови звезди бяха тотално надиграни и изгаврени. Май е забравил и да спомене за това, как Меси си направи кирия с половината отбор на с5циалния. Май е забравил да спомене, кой спечели суперкупата в началото на миналия сезон. Май е забравил да каже, как можеш да бъдеш обърнат насред бернабеу от 1-0, до 1-3. А и, да не забравим, победата над реал на бялата кочина за Купата на Краля миналия сезон, която прати Барса на финал, което доведе и до тримф на синьо-червения отбор в турнира!

madridistaaaaaa
14.04.2013 23:57

Страхотно изказване.

catalan
14.04.2013 23:19

Надали някой ще ти прочете коментара, 13 точки сте назад, много велики *smile* От 10 години ШЛ не печелили , лежат на стара слава.

madridistaaaaaa
14.04.2013 22:50

Барселона отново победиха със скучна игра.Само едни безкрайни подавания,всеки мач едно и също,иначе никаква съпротива не видях в мача,много слаб мач за Сарагоса.

tazz_000
15.04.2013 00:04

Това е целта ни,да убиваме играта на съперника,да го натикаме в неговата половина и да го поставим ситуация на глуха защита.Е,понякога и аз се отегчавам когато нещата не вървят по план,но конкретно в този мач играта ни вървеше по мед и масло и на мен ми хареса много играта ни.

madridistaaaaaa
14.04.2013 23:58

И какво ти харесва безбройните пасове,които убиват играта ли?

tazz_000
14.04.2013 23:56

За вас феновете на Реал сигурно е скучна,но на мен си ми харесва и доказателството за това са 3те гола който вкарахме дори и с юношите.И на мен не ми харесва вашия стил на игра да сте постоянно прибрани и да чакате за контра ама не съм го критикувал никъде вашия стил.

hifonic
14.04.2013 23:47

Каква тактика, мой човек? Барса си имат собствен стил на игра. Дори, и име има. Както ти каза пичът под мен - като не ти харесва, не гледай. По темата: Рутинна победа и поредна стъпка към титлата. В такива мачове си проличава нуждата от защитници. Да искаш да дадеш почивка на Алвеш, който бяга като откачен във всеки мач, а да нямаш с кого...

catalan
14.04.2013 23:03

Ми такъв е и на мен ми харесва, на мен играта на Реал въобще не ми харесва ,но никъде не им критикувам стила.Всеки мач срещу Барса са мега дърварите и на мен това не ми е интересно, ама какво да направя.

John_Jameson
14.04.2013 23:03

Нямаше ги тези обсаждания на наказателното поле на противника и половин час да се подава пред него топката, докато някой да пробие! Много повече извеждащи подавания и скорост в нападение!!! *smile* Лично на мен, тази игра много ми хареса! *tongue*

John_Jameson
14.04.2013 23:00

хахах *lol* Точно пък в този мач играта беше далеч по-раздвижена!!! *tongue* *smile*

madridistaaaaaa
14.04.2013 22:56

Така е прав си,титлата е решена,но ти говоря по-принцип,че играта на Барса е такава,стилът им е такъв,това ми е мисълта от години не се променят тактиката.

catalan
14.04.2013 22:53

Рутинна победа, не им е нужно да се потят при положение ,че идват по важни мачове, титлата отдавна е решена, а щом играта ти е скучна не я гледай , на мен нещо като не ми харесва не го гледам.

John_Jameson
14.04.2013 22:47

Много добър мач за Барса!!! Младоците показаха таланта си!!! Аз лично имах съмнения преди мача, ноо се оказа че жестоко греша!!! Барса игра в страхотно темпо, а и доста повече очаквах от Сарагоса, те обаче бяха тотално без зъби! Хубава игра и напълно заслужена победа за каталунците!!! *smile* *tongue*

RAFKATA
14.04.2013 22:42

Абе winner искам да направите една статия за Милан и Наполи.Грях е да не баправите статия за такъв хубав мач

Neooo_1995
14.04.2013 22:17

А колкото до темата ,класата на БС си каза думата.Честита ви победа!

iulkata77
14.04.2013 22:26

мерси дано и ви е се поздравите с победа тази вечер

barca_forever33
14.04.2013 22:22

Мерси братле ! *beer**beer*

Neooo_1995
14.04.2013 22:16

Уинер излагате се ,как може да няма теми за Реал и БС....