Ботев Пловдив писа петица на Пирин ГД

19:37
Ботев Пловдив писа петица на Пирин ГД
Ботев Пловдив разби Пирин Гоце Делчев с 5:0 и записа най-изразителната си победа в шампионата. Пловдивчани изиграха страхотен мач и не допуснаха никакви опасности пред вратата си през всичките 90 минути.

Жълто-черните натиснаха от самото начало, но в първия половин час гостите се бранеха яростно. В тези минути пловдивчани направиха уникални пропуски пред вратата на Пирин. Неделев, който във втори пореден мач бе оставен на пейката от треньора Станимир Стоилов, се оказа на късмет за домакините. Неделев влезе на смяна в 23-ата минута, когато Вандер Виейра се контузи.

Ботев по чуди не поведе в 28-ата минута. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Иван Цветков надскочи отбраната на гостите, но стреля в гредата с глава. Кълбото се разходи пред голлинията, след което последваха два нови удара. Първият шут бе париран от вратаря на Пирин - Абди Абдиков, а вторият излезе в аут. В 30-ата минута Педро бе изведен с отличен пас от Огнянов, но си поведе дълго топката и Абдиков я улови.

Ботев пречупи Пирин Гоце Делчев с две попадения за 2 минути след половин час игра. Първо Луис Педро изведе домакините напред в 33-ата минута. Холандецът бе изведен фронтално срещу вратата и с хладнокръвен удар под плонжа на Абдиков даде преднина на Ботев. Малко по-късно Тодор Неделев направи 2:0. В основата на този гол отново бе Луис Педро. Нападателят напредна отдясно и стреля силно по диагонала, Абдиков изби, но топката се върна към Тодор Неделев, който от три метра удвои резултата.

До края на полувремето Ботев можеше да вкара още голове. Цветков стреля от неудобна позиция, топката обаче тупна лошо и изненада Абдиков, след което се удари в гредата.

Ботев започна с още по-яростни атаки след почивката и резултатът не закъсня. Домакините поведоха с 3:0 в 48-ата минута, когато Мариян Огнянов вкара със страхотен удар от 20
метра. Иван Цветков нахлу в пеналта на гостите, но се подхлъзна и изпусна топката. Бранител на Пирин обаче изчисти лошо и кълбото попадна на крака на Огнянов, който вкара със страхотна тупалка в горния десен ъгъл на вратата.

В 65-ата минута Тодор Неделев се разписа за втори път. Той отново бе изведен на празна врата от капитана Иван Цветков. Минута по-късно жълто-черните можеха да вкарат нов гол. Цветков, който направи изключителен мач, навърза двама бранители на гостите и опита да прехвърли вратаря Абдиков, но топката мина покрай рамката. Резултатът все пак стана 5:0 в продължението на редовното време. Луис Педро напредна фронтално и изстреля бомба от 20 метра. Вратарят Абдиков изби, но топката отново попадна у Педро, който този път стреля точно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

alx
13.04.2013 20:30

Другата седмица пращаме софийските буфери в Б група *lol*