Боримиров: Ако хвърлим юношите сега, ще изгорят

13:08
Боримиров: Ако хвърлим юношите сега, ще изгорят
Спортният директор на Левски Даниел Боримиров е категоричен, че сините ще излязат от кризата и всеки в отбора е готов да даде максимума, за да спечели титлата и Купата на България.

"Нещата в отбора не са толкова трагични, колкото се изкарват. Още сме в борбата за дубъл. Не играем така, както искаме и ние, и феновете, но работим, за да променим облика си. Това, което мога да заявя категорично е, че с упорита работа всеки ден и на всяка тренировка Левски ще вдигне нивото си и ще се бори докрай за титлата и Купата", заяви Боримиров. В рубриката "Дартс" по TV7 синият шеф обвини медиите, че са внесли в отбора изкуствено напрежение.

"Има фактори от другите отбори, които допринасят за напрежението в тима. За тях това е изгодно. Медиите нагнетяват обстановката. Докато сме на тренировка всико е наред, после концентрацията се губи", сподели бившият халф на Левски.

Боримиров разкри, че в тима вече се работи по селекцията за следващия сезон.

"Не съм бил част от избирането на сегашните футболисти, но сме длъжни да използваме максимума от техните възможности. Селекцията за следващия сезон ще е коренно различна и вече работим по нея. Основната ни задача е да изчистим допуснатите грешки", сподели Боримиров.

Той застана зад Илиян Илиев и го определи като добър треньор. "Не знам защо постъпиха така с него и медии и фенове. Всеки ден се трупаше негативизъм. Сега поехме по нов път, назначихме Топузаков и Христов, с които целим психологически ефект. И двамата са шампиони и знаят как да вдигнат тима. Единият ще подобри играта в защита, другият във халфовата линия", разкри спортният директор.

Боримиров заяви още, че в тима започва много сериозна работа с юношеската школа. "Аз съм първият човек, който ще подаде ръка на юношите. Целта пред нас е да интегрираме младите момчета в мъжкия тим. Засега това ще са двама или трима играчи. Трябва да е ясно на всички, че ако в момента хвърлим юношите в битката, те ще изгорят. Не трябва да делим отбора, всички сме едно и трябва да градим", отсече Боримиров.

Той бе категоричен, че българските отбори ще имат успехи в Европа само, ако се върнат дублиращите отбори. "Трябва БФС много спешно да реши този проблем. В Германия дублиращи отбори има повече от 20 години. Това е пътят. Там може да се гради, да се даде шанс на юношите, за да могат да израснат. При нас това може да се случи в "Б" група, като отборите няма да имат право да влизат в елитния шампионат. Ще играят, ще стават все по-добри и тогава ще ги взимаме в първия тим. Така ще вдигнем и нивото на националните отбори", смята синият шеф.

Накрая той сподели, че постоянното натякване, че Левски ще спечели титлата се дължи на факта, че Иво Тонев силно желае да е шампион в първата си година начело на клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

niki_hameleona1
13.04.2013 13:18

Той бе категоричен, че българските отбори ще имат успехи в Европа само, ако се върнат дублиращите отбори. "Трябва БФС много спешно да реши този проблем. В Германия дублиращи отбори има повече от 20 години. Това е пътят. Там може да се гради, да се даде шанс на юношите, за да могат да израснат. При нас това може да се случи в "Б" група, като отборите няма да имат право да влизат в елитния шампионат. Ще играят, ще стават все по-добри и тогава ще ги взимаме в първия тим. Така ще вдигнем и нивото на националните отбори" . Много добра идея според мен ! *beer*